Шведската крона е поскъпнала с 7% спрямо еврото само в

...
Шведската крона е поскъпнала с 7% спрямо еврото само в
Коментари Харесай

Шведската крона поскъпна с 7% и привлече интереса на инвеститорите

Шведската крона е поскъпнала с 7% по отношение на еврото единствено в границите на последните три месеца и съгласно анализатори позитивният тренд нагоре ще се резервира.

Швеция бе измежду дребното страни в Европа, които не постановиха строги ограничаващи ограничения, засягащи бизнеса – да вземем за пример заведения и питейни заведения продължиха да работят. Това докара до доста по-слаб спад в локалното ползване и опазване на връзките сред доставчиците в страната. Ето за какво валутата на северната страна стабилизира своята позиция по отношение на еврото и нарастна от 11,2 крони за евро на 18 март до 10,4 крони в този момент. Поскъпването на валутата е реалност макар, че през днешния ден Централната банка в страната разгласи увеличение на програмата за изкупуване на държавни скъпи бумаги до 500 милиарда крони (47 милиарда евро), която ще продължи до юни 2021 година

Икономически анализатори, представени от Ройтерс имат вяра, че постоянното вътрешно ползване ще продължи да усъвършенства позицията на кроната по отношение на еврото, като чакат цената й да скочи до 10 крони за евро до края на 2020 година Скъпата крона обаче може да утежни комерсиалния баланс на Швеция, защото ще направи износните артикули по-скъпи за задграничните сътрудници, като множеството от тях са в Еврозоната, предизвестяват анализаторите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР