Шведската компания сключи договор с оператора Zain BahrainEricsson вече има

...
Шведската компания сключи договор с оператора Zain BahrainEricsson вече има
Коментари Харесай

Ericsson ще прави 5G мрежата в Бахрейн

Шведската компания подписа контракт с оператора Zain Bahrain

Ericsson към този момент има над 70 търговски контракта за мрежи от пето потомство
(снимка: Ericsson)

Ericsson завоюва правата за създаване на 5G мрежа за оператора Zain Bahrain, който има намерение да пусне технологията до края на годината, с цел да подкрепи постигането на задачата на страната за създаване на „ цифрово общество ”, заяви Mobile Word Live.

В публично изказване Ericsson споделя, че договорката включва даването на хардуер и програмен продукт за пето потомство мрежи въз основата на стандартите 3GPP, в това число огромни MIMO решения. Включени са и Cloud Packet Core и VoLTE артикули.

Председателят на Zain Bahrain шейх Ахмед бин Али Ал Халифа съобщи, че договорката е „ главен стадий ” за страната му. „ Очаква се 5G да обезпечи инфраструктурата за съгласуваност, която ще насърчи индустриалната и социална промяна ”, сподели шейхът, визирайки автомобилния, здравния и енергийния бранш.
още по тематиката
През октомври Zain Group даде поръчка за реализация на най-голямото внедряване на 5G в района, като пусна мрежа в Саудитска Арабия – вторият й пазар след Кувейт, където технологията към този момент работи.

Ericsson съобщи, че договорката със Zain Bahrain е най-новото попълнение към нейните над 70 търговски контракта за пето потомство мрежи, подписани с оператори от всички краища на света, от които 23 към този момент работят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР