Шведската компания MTG обяви официално тази сутрин, че е постигнала

...
Шведската компания MTG обяви официално тази сутрин, че е постигнала
Коментари Харесай

Сделката на годината! Чешки милиардер купи Нова телевизия

Шведската компания MTG разгласи публично тази заран, че е постигнала договорка за продажба на Нова телевизия. MTG е подписала съглашение за продажба на своите 95% от Nova Broadcasting Group на PPF Group - капиталовата компания на чеха Петер Келнер. Tя ще придобие и останалите 5%.
В известието се показва, че цената на компанията е оценена на 185 милиона евро. Тази цифра е надалеч под продажната цена от 620 милиона евро, които през 2008-ма MTG заплати на гръцката "Антена ", с цел да придобие Нова.
Инвеститорът Петер Келнер се сочи като евентуален покупател на бизнеса на "Теленор " в Югоизточна Европа.
MTG стратегически се изтегля от тв бизнеса, с цел да развива цифрово развлекателно наличие на световно равнище, се показва още в известието на шведската компания.
Nova Broadcasting Group сплотява 7 тв канала и 19 онлайн плана с общо 650 чиновници.
Президентът и основен изпълнителен шеф на MTG Йорген Мадсен Линдеман разяснява във връзка договорката:
„ Издигнахме Nova Broadcasting Group до най-голямата комерсиална медийна група в България с 33% пазарен дял измежду феновете и благосъстоятелност на някои от най-успешните цифрови марки в страната. Под отличното управление на Дидие Щосел и неговия мениджърски екип Нова се разви доста бързо до водеща развлекателна група на пазара и по тази причина желая да благодаря на всички, които направиха това допустимо. “
PPF Group влага в разнообразни пазарни сегменти като банкиране и финансови услуги, телекомуникации, парцели и биотехнологии. Бизнесът ѝ се простира в Европа, Русия, Съединени американски щати и Азия. Към 30 юни 2017 година групата има активи за съвсем 35 милиарда евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР