Шведската компания Fingerprint Cards AB, която се занимава с биометрични

...
Шведската компания Fingerprint Cards AB, която се занимава с биометрични
Коментари Харесай

Ще има ли революция при банковите карти, или ерата им вече отминава

Шведската компания Fingerprint Cards AB, която се занимава с биометрични данни, предвижда, че следва огромна международна гражданска война при разплащателните карти.

Залозите са огромни - компанията предлага смарт карти, които заменят идентификацията на ПИН кода и подписа с пръстов отпечатък.

Fingerprint (в превод " пръстов отпечатък " ) чака комерсиалната приложимост на картите да стартира през идната година, откакто премине сполучливо тествания от 20 банки. Подобна биометрична технология беше създадена за Mastercard през месец юли.

В международен проект производството на карти за финансови интервенции и надзор на достъпа се удвоява, предлагайки голям капацитет за фирмите, съобщи изпълнителният шеф на Fingerprint Кристиан Фредриксън.

Той се стреми да се оправи с големия спад в приходите на компанията, който се следи през всяка от последните 3 години. Приходите понижиха предходната година до най-ниското си равнище от 2014 година насам поради продължителния напън върху цените и по-слабия пазар на мобилни телефони, оборудвани с пръстов отпечатък.

Fingerprint прави оценка, че световното годишно произвеждане, в това число и на интелигентни дебитни карти, ще се равнява на 3,5 милиарда до 4 милиарда.

Някои анализатори обаче се съмняват във вижданията на Fingerprint за световна гражданска война. В разплащателния бизнес към този момент има изказвания, че фирмите и клиентите ще преминат от ден на ден на заплащания посредством мобилни телефони, а не с карти, което щяло да докара и спомагателни понижения за потребителите.

Дори в случай че смарт картите станат действителност, на практика всеки към този момент има смарт телефон, тъй че революцията може да не е толкоз огромна, колкото се показва, пояснява икономист от Alfred Berg.
 Безкасовите заплащания в България внезапно нарастват
Безкасовите заплащания в България внезапно нарастват

Благоприятната икономическа среда и ниските лихвени проценти водят до продължение на наклонността за повишаване на кредитирането
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР