Шведската климатична активистка Грета Тунберг получи днес първа доза ваксина

...
Шведската климатична активистка Грета Тунберг получи днес първа доза ваксина
Коментари Харесай

Грета Тунберг си постави първа доза ваксина срещу COVID-19

Шведската климатична активистка Грета Тунберг получи през днешния ден първа доза ваксина против COVID-19, съобщи ДПА.

„ Изключително съм признателна и привилегирована, че мога да пребивавам в една част на света, където към този момент съм имунизирана ", написа 18-годишната госпожица в „ Туитър ", като помести и фотография с лепенка на лявото си рамо.

According to New York Times; “84 percent of shots that have gone into arms worldwide have been administered in high- and upper-middle-income countries. Only 0.3 percent of doses have been administered in low-income countries.” 2/3
— Greta Thunberg (@GretaThunberg)
Тунберг подлага на критика като „ извънредно неравномерно “ разпределението на имунизациите по света. Тя цитира данни на вестник " Ню Йорк таймс ", съгласно който 84 на 100 от дозите са били сложени в страни с висок и над междинния приход на популацията и единствено 0,3 на 100 от дозите са приложени в страни, където множеството хора са с невисок приход.

По думите на младата шведка „ никой не е в сигурност, до момента в който всички не са в сигурност “. Екоактивистката приканва хората да не се двоумят, когато им се предлага да се имунизират.

No one is safe until everyone is safe. But when you get offered a vaccine, don’t hesitate. It saves lives.
— Greta Thunberg (@GretaThunberg)
Досега в Швеция към 77% от възрастното население е с най-малко една доза от ваксина против ковид, а близо половината и с две., съобщи ДПА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР