Шведската футболна националка Петронела Екрот разбуни духовете в бившия си

...
Шведската футболна националка Петронела Екрот разбуни духовете в бившия си
Коментари Харесай

Бивша футболистка на Юве: Беше затвор, не даваха да говорим за случая с Роналдо

Шведската футболна националка Петронела Екрот разбуни духовете в някогашния си отбор Ювентус. Бранителката съобщи, че през последните 12 месеца се е чувствал „ като в затвор”, а на нея и нейните съотборнички им е било неразрешено да разискват случая с обвиняванията за обезчестяване против звездата от мъжкия отбор Кристиано Роналдо.

29-годишната Екрот оказа помощ на Ювентус да завоюва дубъл с купата в дамската Серия А и Купата на Италия, но по-късно избра да се върне в предходния си отбор – Юргорден – за началото на сезон 2019/2020. В изявление пред шведското издание „ Експресен” тя насочи много тежки обвинявания към управлението на „ бианконерите”.

„ Опитах да погледна на нещата с по-широка вероятност, да се подобря като футболист и човешко създание. В последна сметка постъпих вярно, като останах до края, въпреки и да се случваха някои доста странни неща. Моята визия по какъв начин би трябвало да се отнасяш с хората е доста друга по отношение на тяхната”, разяснява Екрот.

„ Не мисля, че чужденките измежду футболистите се третират по идентичен метод с италианките. Имаше обстановки, в които се чудех дали не съм жертва на скрита камера. После започнах да привиквам.”

„ Разбирам, че има разнообразни способи да управляваш нещата, само че някои от тях не са положителни. Беше ни неразрешено да обсъждаме случая с Роналдо. Запазихме безмълвие и не биваше да го загатваме. Единственото, което ни оставаше, беше да си траем и да работим съгласно полезностите на клуба.”

„ Аз гледах да вардя мненията си за себе си, защото усещах, че те нямат тежест. Беше леко като в затвор. Наистина не можех да върша това, което желаех.”

„ Можех да покажеш на някого едната страна на монетата, само че по този начин една огромна част от нея остава скрита – неща, които, за жалост, не могат да се разискват, демонстрират и по този начин нататък. Ограничават те в толкоз доста връзки. Винаги има неща, които са ти позволени, и други, които не можеш да правиш. Това не е добре.”

„ Почувствах, че мога да изгубя част от себе си. Беше ми доста трудно”, съобщи Екрот.

Женският тим на Ювентус публично беше учреден през 2017 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР