Шведската активистка, която се бори срещу климатичните промери - Грета

...
Шведската активистка, която се бори срещу климатичните промери - Грета
Коментари Харесай

Грета Тунберг се извини за свои думи, призоваващи към насилие

Шведската активистка, която се бори против климатичните промери - Грета Тунберг, се извини за свои думи, в които приканва към принуждение, предава МИА, представена от БГНЕС.
По време на своя тирада в Торино Тунберг съобщи, че " политиците би трябвало да бъдат притиснати до стената ", тъй като бягат от своята отговорност да се борят против изменението на климата.
Множество критици на младата активистка, обаче, видяха в думите й апел към принуждение, и я упрекнаха, че се застъпва за принуждение в обществото.
От своя страна, Тунберг изясни думите си с обстоятелството, че " това се случва, когато импровизирате тирада на непознат език ", и добави, че в родния й шведски език смисъла на " прилепяне до стената " не показва принуждение, а е списък на обстановка, когато човек е заставен да вземе крайни ограничения, с цел да реши сложен въпрос или обстановка. Активистката се извини на всички, които са разбрали думите й по неверен метод.
Скандалът с думите на Тунберг пък отекна и в американските медии. В списание зад Океана Тунберг разяснява, че тя е знак на младежко движние, което въодушевява с битката си срещу всички форми на принуждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР