Шведката Стина Нилсон спечели спринта в ски-бягането при жените на

...
Шведката Стина Нилсон спечели спринта в ски-бягането при жените на
Коментари Харесай

Шведски триумф в женския спринт за Световната купа

Шведката Стина Нилсон завоюва спринта в ски-бягането при дамите на 1,6 километра, откакто на финала реализира време 3:48.49 минути и изпревари с 0.24 секунди сънародничката си Мария Далквист. На трета позиция остана още една шведка Йона Сундлинг, която даде време 3:49.03 или закъснение от 0.54 секунди.

Нилсон не остави никакви подозрения в класата си, откакто завоюва и четвъртфинала, и полуфинала. За нея това е четвърта поредна победа в спринтова дисциплинираност през сезона, а дружно с другите си две сънароднички потвърдиха, че техният тим в действителност е номер 1 сега.

През предходната година на същото трасе в Дрезден пет от шестте участнички на финала бяха шведки. Сега на полуфиналите Нилсон завоюва без никаква опозиция едната серия, до момента в който Далквист беше най-хубава в другия. Сундлинг пък се промъкна по време, само че на финала взе третата позиция. Нилсон обаче е към момента обратно в генералното класиране за Световната купа, като заема 8-ата позиция с 466 точки. Начело е Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия) с 1152 точки, следван от Криста Пармакоски (Финландия) с 883 и рускинята Наталия Непряева с 881.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР