Shutterstock С изненадващо предложение излезе на стената си във Фейсбук пулмологът

...
Shutterstock
С изненадващо предложение излезе на стената си във Фейсбук пулмологът
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев с революционно предложение

 Shutterstock С изненадващо предложение излезе на стената си във Facebook пулмологът Александър Симидчиев. Той счита, че има метод по какъв начин да се ваксинират против ковид повече хора, без значение от ограничавания брой на имунизациите. 

Ето какво предлага доктор Симидчиев:

Понеже вирусът се трансформира, а скоростта на реакцията ни може да дефинира какво би станало на равнище популация, предлагам вместо ограничения с стеснен резултат (разчитащи на социална отговорност и поведение), да поемен рационален риск и да имунизираме колкото се може повече искащи единствено с първа доза. Така ще реализираме към 80% отбрана при два пъти повече хора, вместо 95% при два пъти по-малко.

Ситуацията и скоростта на разпространяване изисква вдишване на рационален риск. Моята втора доза би дала едни 80% отбрана на някой изцяло схватлив, а за мен би добавила едвам 15%. Когато имаме задоволително дози, можем да си позволим и втора имунизация и ваксиниране на преболедували. За момента обаче, публичната отговорност изисква да снижим рискът за оптимален брой възприемчиви, които желаят да станат същинска бариера против разпространяване.

И апелирам не коментирайте за разпоредбите и кхп. Знам писаните правила. Просто това е съревнование сред нашия разсъдък и гените на SARS-COV2, а той ангажиран с разпространяването си и няма време да чете правила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР