[Shutterstock] Сериалът Чернобил на HBO завари руската пропаганда неподготвена. Загадъчната

...
[Shutterstock] Сериалът Чернобил на HBO завари руската пропаганда неподготвена. Загадъчната
Коментари Харесай

Медийният "Чернобил"

[Shutterstock] Сериалът " Чернобил " на HBO завари съветската агитация неподготвена. Загадъчната славянска душа се засегна от това, че западна телевизия бърка в една от огромните руски рани и медийната машина на Путин проработи на цялостни обороти. " Карикатура на истината " назова сериала в. " Аргументи и обстоятелства ". " Комсомолская истина " заподозря, че съперници на " Росатом " се пробват да очернят съветската компания и облика на страната като нуклеарна мощ. За да бъде парадоксът цялостен, съветската NTV разгласи, че тя ще създаде личен сериал за повредата в " Чернобил ", в който сюжетът ще бъде, че сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ е изпратен там, с цел да направи бойкот.

Отстрани тези медийни вопли може би наподобяват смешни, само че хората в Русия живеят измежду тях всеки ден и евентуално към този момент им е мъчно да видят истината измежду вълните агитация. Да им се влезе в ситуацията е елементарно. Представете си, че HBO направи сериал за българската корупция - по какъв начин една организация от политици и предприемачи последователно завладява цялата страна. " Телеграф " ще го жигосах незабавно като злобна небивалица на кръга " Капитал ". " Блиц " ще се възмути, че това е следващата антибългарска акция на грантаджии соросоиди, а Nova TV ще разгласи, че ще снима сериал за строителите на модерна България.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Положението с българските медии от ден на ден наподобява на това в Русия. Това е развой, който се случва от няколко години насам, само че се вижда изключително ясно в последно време. През последните дни доказателствата за това пристигнаха откъм две от най-големите малките екрани в България.

Първо беше " Нова ". След като тя стана благосъстоятелност на братята Домусчиеви, съмненията бяха, че публицистичната ѝ политика бързо ще бъде заменена. Те бяха доказани при първите назначения там, а тази седмица стана ясно и че притежателите се намесват в наличието на един от спортните уеб сайтове в медийната група, тъй като не дава отговор на техните ползи във футболното състезание. Това провокира гръмък спор сред двамата акционери в групата, само че същинският резултат беше, че даде следващото доказателство за това в какво се трансформират медиите в групата на " Нова ".

" Нова ", несъмнено, е частна телевизия и притежателите там могат да вършат, каквото преценяват - в случай че ѝ се обръща внимание, то е, тъй като хората имат право да знаят какво се случва зад телевизионните екрани, тъй че да преценяват дали да имат вяра на очите си. С Българска национална телевизия обаче ситуацията е друго. Обществената телевизия се финансира от данъкоплатците и по план би трябвало да работи за тях.

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Тази седмица обаче стана ясно, че Българска национална телевизия е в на практика банкрут. При към 80 млн. лева годишен бюджет тя има отговорности за близо 50 млн. Основната част от тях са насъбрани през последната година, когато общоприет шеф беше подалият неотдавна оставка Константин Каменаров. В момента тече конкурс за негов правоприемник, който обаче в тази обстановка няма по какъв начин да бъде изключително сполучлив - без да се знае същинското финансово положение на Българска национална телевизия, събирането на концепции от претендентите е безсмислено упражнение.

Темата обаче надалеч не е единствено финансова. В миг, когато има голяма потребност от социална телевизия, Българска национална телевизия е в слаба позиция - разтърсена публицистично и без пари да финансира свои съществени действия.

Така две от трите огромни малките екрани в България се трансформират в нещо като медиен " Чернобил " - замислени, с цел да свършат потребна работа за хората, само че в действителност изпускат радиоактивна отрова.

В броя ще видите още:

Четири истории за бъдещето от DigitalK 2019 - тук, тук, тук, и тук
Скритите владения на Пеевски
Предимствата на P2P кредитирането
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР