[Shutterstock] Подобно на много индустрии сред основните предизвикателства, с които

...
[Shutterstock] Подобно на много индустрии сред основните предизвикателства, с които
Коментари Харесай

Как рекламната индустрия да привлече повече млади кадри

[Shutterstock] Подобно на доста промишлености измежду главните провокации, с които се сблъсква рекламният бизнес, е привличането и задържането на млади фрагменти. През последните години промишлеността изгуби своя искра и прелест, което принуди притежателите на организации и като цяло експертите на пазара да се обединят за възстановяване на образа и представянето й пред младите гении на пазара.

С тази цел се организира и проучването " Талантът да задържиш гениите ", част от платформата за образования и лекции Praktika. То се състоя в два стадия, включвайки мениджъри на рекламни организации и млади рекламисти, за да се намерят пресечните точки сред условията и упованията на пазара. През метода Lego Serious Play те показаха концепциите си, а фасилитаторите Николай Тинков и Василиса Иванова изведоха заключенията от тях.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво чакат младите гении

Основен проблем при влизането на младите фрагменти в промишлеността е разликата сред визията им за рекламата и действителния бизнес. Затова и съгласно проучването те постоянно се усещат комплицирани от отговорностите, метода, по който работи организацията, и решенията, които се взимат. Като разследване от това беше изведен и казусът за младите фрагменти, които изпитват напън за реализиране на по-високи финансови резултати, постоянно за сметка на творчеството им.

За развиването си младите рекламисти имат потребност от образования и менторство в работния развой. Проучването демонстрира, че около многото отговорности експертите в организациите постоянно не разполагат с време за в допълнение образование или даване на задълбочена противоположна връзка към младите гении. Изискванията към работата им обаче остават високи, а равнището на възнаграждение съгласно тях постоянно е незадоволително.

Както и в други промишлености, младите фрагменти, които занапред стъпват на пазара на труда, имат потребност от независимост в работата, както и опция да работят отдалечено по ясно сложени цели. В несъгласие с това в реалност съгласно изследването те се усещат затрупани с доста работа, която би трябвало да се извърши в прекомерно къси периоди, което постоянно довежда и до прегаряне (burnout).

Страната на рекламните организации

Основният проблем, който се обрисува, е остарелият бизнес модел на рекламните организации. При задържащи се ниски цени на креативния артикул фирмите изпитват усложнение да обезпечат най-ценния си запас - хората. Тази обстановка ги слага в омагьосания кръг на привличане на нови клиенти (понякога на всека цена), потребност от рекламисти за обслужването им, само че и некадърност за обезпечаване на конкурентно възнаграждение, откъдето най-после страда крайният артикул и бизнесът на организацията.

Според доста от мениджърите в изследването дейна роля в разрешаването на общите проблеми в промишлеността би трябвало да има Българската асоциация на информационните организации (БАКА). Това би могло да се реализира посредством правене на етични правила за работа в рекламата, следенето за нелоялни практики при провеждането на състезания за избор на организация да вземем за пример. Така организациите на пазара биха работили дружно, а не самостоятелно в оправянето с идентичните си бизнес проблеми.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР