[Shutterstock] Още по темата Технологични съвети за родители Има различни

...
[Shutterstock] Още по темата Технологични съвети за родители Има различни
Коментари Харесай

Устройство за учене. За учене, ама устройство

[Shutterstock] Още по тематиката
Технологични препоръки за родители

Има разнообразни решения и приложения, с цел да бъде интернет по-приятно, безвредно и потребно място за малчуганите
17 авг 2018
Да превърнеш детската пристрастеност в кариера

Момчил Ковачев, заместник-директор по осведомителните въпроси в Inter Cars, пред " Капитал "
20 юли 2018
Свобода или бюро

Да съобразяваш работата си по отношение на персоналните си стремежи, а не противоположното
22 юни 2018 Мултимедийното наличие сега е запленяващо за децата и младежите. Искрящи цветове, музикален декор предизвикат за деяние, най-много посредством екрана на електронното устройство. За поколенията, отраснали с игри, комикси и анимационни филми е предизвикателство да схванат, а още повече да задоволят големия апетит към screen time (време пред екрана) на своите деца. От друга страна, и четенето, и писането на днешните деца ще се случва на и от екран. По-долу с изключение на препоръките за насърчаване на софтуерна просветеност сме разгледали и характерни устройства (за учене и игра).

Да създадем подобаваща среда за работа с компютър

Когато детето има в ръцете си компютър, ние можем да осигурим улеснение и сигурност. Ако се употребява преносим компютър, дано на бюрото или масата да има място за ръцете и мишката, в случай че е допустимо светлината от прозореца или лампата да не пада директно върху екрана, което ще сътвори отражения. Добра концепция е работният стол да разрешава промяна на височината. Ползването на преносим компютър в скута има доста опасности, някои от тях са прегряване на машината, което може да докара и до изгаряне на кожата.

Какво да бъде устройството за моето дете

Ако купувате ново устройство за детето си, заложете на методите за въвеждане. Наличието на клавиатура е добра концепция, защото в околните няколко години не се обрисува тя да бъде сменена от друго универсално средство за въвеждане на текст, а уменията за работа с нея ще бъдат потребни отсега нататък във всяка работа и университет.

Чувствителен на досег екран (Touch screen). Децата са привикнали с прокарването на пръст по екрана. Някои преносими компютри и монитори също имат такава функционалност. Въпросът е дали дисплеят е просто touch, или разрешава въвеждане на информация с химикалка (перо/стилус). Ако дисплеят работи с тях, това действително ще разреши на детето да рисува и написа (вместо единствено да щрихова и драска с пръст) по екрана. На разположение е цяла палитра програмен продукт, в това число учебен, с който може да се употребява сензитивна на досег химикалка екран. На пазара към този момент се намират компютри в целия ценови диапазон и разполагащи с такива екрани. Най-интересни за деца и подрастващи са профилираните преносими компютри за възпитаници: да вземем за пример ACER B1 серията (B118), които, като се изключи че са съвсем неразрушими, идват с деен стилус и поддръжка на Windows ink.

Съвети при избор на устройство

SSD (Solid state disk) непременно - той замества твърдия диск. Освен че няма движещи се елементи, той употребява доста по-малко електрическа енергия, в пъти по-бърз е от твърдия диск и вибрациите и преместването на включен компютър не му се отразява неподходящо. Повечето преносими компютри с корав диск разрешават замяната му с SSD. Батерия, която устоя. Децата разнасят играчки, облекла, храна. По същия метод ще желаят да разнасят и преносимия компютър си. Изберете модел с батерия. Все отново вместо апел " Ела да видиш! " от време на време е по-приятно да чуем " Сега ще ти покажа! ".

Колко коства съвършеният преносим компютър

До 500 лева Нов или втора ръка? Използвано устройство с високо качество може да бъде по-добрата покупка от нов бюджетен преносим компютър. В България има забележителен импорт на използвана бизнес техника от потвърдени производители и серии - професионално Lenovo от Thinkpad серията със SSD и сензитивен на досег екран може да се откри за към 500 лева При използваните преносими компютри тествайте батерията на място. Нов за 500 лева също може да се откри. Избягвайте моделите, които имат единствено 32GB вградена памет, в случай че ще ползвате преносимият компютър с Windows. 32GB не доближават даже за обикновено протичане на обновленията на операционната система. Някои Celeron и Pentium процесори са прекомерно мудни даже за ежедневна работа и сърфиране в интернет.

До 900 лева Голям екран значи (почти) стационарен компютър, 13 " би трябвало да са изцяло задоволителни за училищен преносим компютър. Някои производители даже залагат на 11.6 " екрани. За 900 лева към този момент се намират конфигурации със SSD и авансово настроена операционна система. Процесорът и батерията евентуално ще са компромисни.

1300 лева.+ Налични са най-малко 10 модела, подобаващи за деца и младежи: SSD, под 1.8 кг тегло, лицензирана операционна система, FULL HD (1920*1080 пиксела) сензитивен на досег екран, най-малко 4 часа работа на батерията. Специални серии преносими компютри, предопределени за обучение

Защо не преглеждаме таблети

Бумът на таблетите отмина преди 5 години. Това е отлично устройство за онагледяване, само че не и изключително функционално (именно по тази причина и продажбите спадат всяка последваща година) и всички производители се ориентират към други устройства. С дребни изключения на Apple, които към момента " изобретяват отначало " своя iPad.

Таблетът няма клавиатура и на него мъчно се написа. Трудно се компилират документи, даже да са домашна работа. На него не се играят " същински " игри и мъчно се свързва с по-голям екран или контролер. Още повече в случай че е надъхан с Gmail или Apple ID профил на родител или трето лице, това основава опасности както за ползвателя, по този начин и за притежателя на профила.

Много значими параметри

Ако е преносим компютър: да може да се мести елементарно, батерията му да устоя. Децата са нетърпеливи и по тази причина е добре преносимият компютър да не стопира, когато го изключим от контакта. Да не е прекомерно огромен или прекомерно дребен - несъответствуващият размер ще предизвика и несъответствуваща позиция на тялото при работа. Детето или ще се взира, или ще би трябвало да стои прекомерно надалеч, с цел да види наличието на екрана. Обикновено 11-13 " е най-благоприятен диагонал на екрана за подрастващи, само че и това е релативно. Устройството би трябвало да бъде крепко, а не чупливо. Някои производители имат специфична серия за възпитаници, други артикули са известни със своята издръжливост, трети са извънредно фини и нежни.

Вземете модел със SSD или купете единствено SSD. Освен че е в пъти по-бърз от обичайния корав диск, SSD няма да се повреди при трептения, изпускане или удар по компютъра. По-скоро би се счупил корпусът, в сравнение с дискът. Ще се тревожите за едно нещо по-малко!

В последваща публикация ще бъдат показани и разнообразни устройства, които в " Капитал " считаме за подобаващи за потребление от деца, в това число за техни първи устройства. В последна сметка по-доброто устройство не е по-скъпото, а това, което е по-подходящо за ползвателя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР