[Shutterstock] Още по темата Смъртоносно бездействие Данните за пътищата след

...
[Shutterstock] Още по темата Смъртоносно бездействие Данните за пътищата след
Коментари Харесай

Протестна пътна мрежа

[Shutterstock] Още по тематиката
Смъртоносно безучастие

Данните за пътищата след нещастието край Своге
7 сеп 2018
Нова разпоредба за планиране на пътищата ще одобри Министерство на регионалното развитие
5 сеп 2018
Пътната организация назначава още 921 чиновници и купува 53 нови коли

Значителното нарастване на щата е обвързвано с стартирането на тол-системата
3 сеп 2018
Пътната организация " нямала пропуски " в работата си по пътя в Своге

Доскорошният началник и сегашен член на УС на АПИ Дончо Атанасов не вижда виновност в органа, който заплаща и управлява пътищата в България
31 авг 2018 Ако желаете нов асфалт - протестирайте. И по опция си издействайте тв изява. След подобен сюжет Агенция " Пътна инфраструктура " сподели, че под напън може да работи бързо. В началото на годината хора от Северозападна България няколко пъти блокираха основния път за Видин и към този момент са в ход поръчките за разширението на пътя от Ботевград до дунавския град. Пак поради митингите пътят край Своге бе преасфалтиран, откакто преди този момент нито сигналите на жителите и НПО-тата, нито предписанията на Министерство на вътрешните работи са съумели да задействат пътните служители. Сега митинг бе разгласен от жителите на родопските села Загражден и Белица - на 14 септември те се заканиха да блокират пътя Пловдив - Смолян, защото 8-километровото шосе, което ги свързва, е в окаяно положение. И внезапно се оказа, че АПИ е подготвена да разпореди ремонта.

Историята със селския път е повече от куриозна, само че демонстрира метода, по който работи пътната организация. Поръчката за ремонта за 3.8 млн. лева е оповестена на 11 септември 2017 година На 7 ноември е извършено и съвещание на оценителната комисия, на което са отворени техническите предложения на претендентите. Протоколът обаче е оповестен повече от три месеца след съставянето му. Това закъснение обаче е нищо в съпоставяне със идващите 7 месеца, в които по тази поръчка безусловно нищо не се случва. Раздвижване настава едвам когато е разгласен митингът и на 11 септември е оповестено известие, че на 14 септември следва отварянето на цените на позволените претенденти. Това са " ИСА 2000 ", обединяване сред ЕЛА и " Пътстрой ", " ПСТ груп ", " Галчев инженеринг ", " Мегаинвест – холд " и консорциум на " Агромах " и " Пътища Пловдив ".

Обяснението за бавността може да варира - да вземем за пример очакване на финансова мотивация или на заповед кой да завоюва. Тук даже не може да се употребява рутинното пояснение за забавата, защото тъжби не е имало. За съпоставяне - пътната организация може да е бърза, когато е за свои цели. Например единствено в границите на един месец предходната есен АПИ съумява да организира процедура и да подпише контракт за доставката на джип за потребностите на управлението си против 84 хиляди лв..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР