[Shutterstock] Още по темата Петъкът на eMAG Само за ден

...
[Shutterstock] Още по темата Петъкът на eMAG Само за ден
Коментари Харесай

eMAG отчете продажби за 37.2 млн. лв. по време на Черния петък

[Shutterstock] Още по тематиката
Петъкът на eMAG

Само за ден онлайн търговецът съумя да продаде артикули в Румъния за 100 млн. евро
22 ное 2018
Продажбите на топ 20 търговци на техника надскочиха 1.5 милиарда лева

Всички компании, като се изключи " Техномаркет " подвигат оборота си, като междинното нарастване за предходната година е 14%
2 окт 2018
Мартин Скепбауър: Виждаме огромен капацитет за напредък в България

Изпълнителният шеф на компанията притежател на OLX – Naspers Classifieds, пред " Капитал "
29 май 2018 Онлайн магазинът eMAG е записал поръчки за общо 37.2 млн. лева от България по време на тазгодишния Черен петък, оповестиха от компанията. Сумата е покачване от малко под 15% по отношение на миналогодишните резултати. По време на акцията, която се счита за начало на извършването на покупки по време на празниците, в България са поръчани близо 265 хиляди продукта. От тях 26.7% са продадени през Marketplace платформата на уеб страницата, посредством която външни търговци оферират стоките си през eMAG.

През смарт телефона
Според данни на компанията наклонността тази година е увеличение на трафика през мобилни устройства. Над 68% от поръчките са били през смарт телефони и таблети. Пиковият трафик на уеб страницата на компанията е бил от 161 хиляди гости по едно и също време. Най-голямата поръчка е на стойност 8629 лева и е направена от Карлово. Най-голямата като размер е била от 31 разнообразни продукта, а в 7:21 ч. сутринта в границите на една минута са били поръчани 1098 продукта, връх за деня.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Най-популярнате категория през тази година е била " Дом и градина, украса, направи си самичък ", от която са продадени над 40 хиляди артикули. Следват я категориите за играчки, персонална грижа, дребни електроуреди, тв приемници, домакинска електроника и мобилни телефони.

През Marketplace платформата е регистриран растеж на продажбите от 33% по отношение на 2017 година Общо 1372 търговци са продали над 70 хиляди продукта.

" Този Черен петък сподели, че българите се доверяват на електронната търговия и употребяват мобилни устройства за разглеждане и извършване на покупки онлайн, като съвсем 70% от визитите на уеб страницата в границите на акцията бяха през мобилното ни приложение. Освен това, при 1372 Marketplace търговци, осъществили поръчки на Black Friday, е ясно, че клиентите ни демонстрират интерес към разнообразието от артикули, продавани от разнообразни търговци ", разяснява Тудор Манеа, вицепрезидент на eMAG.

Седмица по-рано, на 16 ноември, компанията означи продажби за 98.6 млн. евро на румънския пазар. Кампанията на eMAG в страната се организира една седмица преди международния Черен петък, който по традиция идва от Съединени американски щати и се прави на първия петък след Деня на благодарността. В Румъния растежа на поръчките беше от 28%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР