[Shutterstock] Още по темата Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

...
[Shutterstock] Още по темата Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски
Коментари Харесай

А това чухте ли го?

[Shutterstock] Още по тематиката
Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

Комбинация сред двама патриоти и народен представител от ГЕРБ икономисва милиони на притежателите на БМФ, " Булгартабак ", купувача на киноцентъра и още шепа приватизатори
19 юли 2018
До Барселона и обратно

Поредният теч на документи свързва непосредствен до Бойко Борисов предприемач с наказани за пране на пари във Англия
19 юли 2018 Незаконороденото дете на Борисов живее в Барселона, тъй като България е планувана да се трансформира в лагер за заселване на емигранти от цяла Европа, като първият район, в който това ще се случи, е Странджа и по тази причина територията там се разчиства с чума по животните. Междувременно Домусчиев бърза да си опрости отговорностите по приватизационния контракт за Български морски флот с смяна в закон, тъй като знае, че немски евродепутати имат проект за пресушаване на Черно море, тъй че да има повече територия за заселване на бежанци. По тази причина и вали повече (замислете се - най-много в Западна България), тъй като изпарената вода от морето би трябвало да отиде някъде.

През последните дни тайните теории са в същински напредък - част от написаните нагоре се популяризират насериозно. За това има просто пояснение. Много хора въобще не имат вяра на постоянно подправения спектакъл, който страната и политиците играят пред тях и се пробват да схванат какво в действителност се случва. И тъй като нямат доста информация, стартират да си фантазират. Крайният резултат отново е неистина, просто такава, която ти подхожда повече.

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
В този брой на " Капитал " има няколко текста, които дават същинско пояснение за протичащото се през последните дни. Един от изводите в съвсем всички тях е, че повода за свадите е една - корупция.

Може би най-бруталният образец от седмицата е гласуваната корекция в закона за приватизация, която (ако бъде призната и на второ четене) ще разреши на предприемача Кирил Домусчиев да си спести няколко десетки милиона лв. неустойки по контракта за пазаруването от страната на Български морски флот. Облагодетелствани евентуално ще бъдат още и Делян Пеевски за Булгартабак и може би новите притежатели на киностудиото " Бояна ", които преди време станаха сътрудници на депутата от Движение за права и свободи. За тази корекция гласоподаваха ВСИЧКИ партии от ръководещата коалиция - ГЕРБ и трите " патриотични " обединения. Нито една от така наречен опозиционни партии не посмя да каже каквото и да е сериозно при приемането на закона. Въпросът в тази ситуация не е " дали ", а " какъв брой " и кой ги взима. (Вижте коментар тук и повече тук.)

Историята с епидемията по козите и овцете в Странджа е различен образец, в който корупцията създава верижни проблеми. За оправянето с заболяването е виновна Агенцията за сигурност на храните. Това е организация, за която няколко абсурда през годините описаха, че е пропита от корупция. Тук може да видите по-подробно пояснение за това по какъв начин, когато главното ти занятие е събирането на пари, същинската работа не се случва по най-хубавия метод.

Когато всички парламентарно показани партии поддържат (активно или мълчаливо) откровени злоупотреби с обществения интерес, като измененията в закона за приватизация, когато след серия от кавги в организацията по храните няма никой съществено осъден, учудващо ли е, че хората не имат вяра на нито една дума от политиците?

Сюжетът с къщата в Барселона, подарена на жена, за която се твърди, че е обвързвана с Бойко Борисов, също подклажда студения огън на недоверието. За това дали министър председателят има нещо общо най-малко на този стадий няма задоволително доказателства, само че в документите, станали обществени около изказванията, има доста обстоятелства, за които в страни с работещо правосъдие към този момент щеше да е формирано следствие. Тук управляващите дълги години са имали данни за българи, подозирани в съмнителни действия, само че не са предприемали нищо. Най-вероятно няма и да подхващат (вижте тук).

За подправените вести и тайните теории такава среда е като хубавия климат за земеделието - могат да се ожънат няколко реколти. Лъжите и конспирациите, по всичко проличава, няма да спрат скоро. За същинските истории зад тях вижте на идващите страници.

В броя ще прочетете още:

Кой е лекарят, сключил една от най-големите имотни покупко-продажби от последните години

Съвети за безрисково извършване на покупки с банкови карти

Няколко хрумвания за нови усети на крафт бири
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР