[Shutterstock] Още по темата Мръсните тайни на бургаската политика Поредният

...
[Shutterstock] Още по темата Мръсните тайни на бургаската политика Поредният
Коментари Харесай

Всичко е наред. Дръжте Очите затворени

[Shutterstock] Още по тематиката
Мръсните секрети на бургаската политика

Поредният арест на Митьо Очите бързо се трансформира от престъпна история в политически скандал
9 авг 2018
Идва ли в действителност редът на автомагистрала " Хемус "?

Политиците дават обещание, само че действителността демонстрира, че завършването евентуално ще се отсрочи с още няколко години
7 авг 2018
Политическите връзки на Митьо Очите

През контактите на арестувания в Турция Димитър Желязков може да се стигне до Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, бизнес партии и индиректно до " патриоти " и ГЕРБ
6 авг 2018 Магистрала " Хемус " ще се появи до 2024 година От Видин до Малко Търново градовете получиха пари да оправят пътища и градинки. Ремонтират се учебни заведения и детски градини за 600 млн. лева Хората с увреждания ще имат със 150 млн. лева повече. Контрабандата с цигари падна до рекордни равнища. Турция залови и върна Митьо Очите.

Цветущата картина обрисуваха тази седмица Бойко Борисов и неговите министри. Така наподобява лятна България, погледната през фейсбук профила на премиера. С цел цялост на картината, без да се заяждаме, ето и една малко по-различна страна - оттатък новините в 19 часа и първите страници на " Телеграф " и " Труд ".

Беше дадена поръчката за най-големия тунел в страната. Тя беше забавена година и половина, тъй като пътната организация направи и невъзможното (включително загуби оферти) да настройки ползите там. След като изгони всеобщо непознати компании и локални нелюбимци, ще я строят нормалните обвинени - " Главболгарстрой ", " ПСТ груп " и Джи Пи, които ще получат над 230 млн. лева

Проведоха се никому незнайните търгове за леден запас. Обяснено просто, това са пари, които всички ние плащаме, с цел да има енергийни мощности, които не работят. Досега плащахме на Христо Ковачки, занапред нататък ще ги плащаме и на Данаил Папазов. Близкият до Движение за права и свободи някогашен министър съумя с помощта на цяла поредност от услужливи решения на държавни институции да си подсигурява 27 млн. лева за идната година. По-нататък евентуално ще има и още.

Министерство на здравеопазването пък ненадейно реши, че от затегнатите нови правила за възбрана на пушенето ще изключи казината и игралните зали. Васил Божков и другите играчи в бранша ще имат мотив да възпламенят по пура в чест на услугата от страната.

Делян Пеевски заявено укрепи позицията си на най-богатия политик с още 37 млн. лева приход и 5.8 млн. лева влогове за 2017 година (при близо 80 млн. за 2016). Големите медии даже не видяха този факт.

И приказваме единствено за тази седмица. Ако погледнем към предходния месец, би трябвало да напомним, че огромните в браншове като горива и превоз прокараха през ръководещите лобистки законопроекти, които ще създадат доста сложен живота на дребните компании - под претекста за битка със сивия бранш и грижа за потребителя. Комисията, която би трябвало да се грижи за пазарната среда - тази за защита на конкуренцията, забрани две частни покупко-продажби със съмнителни претекстове и в явна услуга към ръководещите. За малко щеше да мине и поправката за Кирил Домусчиев, която да му опрости към 50 млн. лева, само че този подарък отпадна. Засега.

И защото имаме вяра, че нищо от тези неща няма да научите от профила на Бойко Борисов, нито от новините по малките екрани, ето дребен справочник какво още ще бъде раздадено и на кого:

- Идва най-големият строителен търг за над 1 милиарда лева - жп линията Елин Пелин - Костенец. За цялостна изненада в трите му лота са подали предложения " Джи Пи груп ", " Главболгарстрой " и ПСТ.

- Идват търгове за 500 млн. лева за ремонт на язовири - те ще се разпределят от същите хора, които бяха назначени в управлението на " София тех парк ", когато той блокира тотално.

- Идват над 1.6 милиарда лева търгове по водната част на стратегия " Околна среда " (Ахмед Доган и Румен Гайтански-Вълка апропо записаха неотдавна общо водно дружество).

- Депутатите гласоподаваха тихомълком корекция, с която отпадна ограничаването за държавните сдружения от забранителния лист за приватизация да апортират парцели и движимости в други (недържавни) сдружения.

- Идва новият " Южен поток ": в случай че " Турски поток " стигне до българската граница, следва строителство на 470 км водопровод на стойност 2.8 милиарда лева

Направихте ли грубата сметка? И ние. Всичко е наред другояче. Дръжте Очите затворени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР