[Shutterstock] Още по темата Какво стои зад оставката на здравния

...
[Shutterstock] Още по темата Какво стои зад оставката на здравния
Коментари Харесай

Когато фактите умрат

[Shutterstock] Още по тематиката
Какво стои зад оставката на здравния министър от кабинета Борисов

Една оставка, доста конспирации
3 ное 2017
Големите девет в рекламата

Кои са информационните групи, които ръководят над 210 млн. лева, или повече от половината рекламен бизнес в страната
3 ное 2017
Първият залп на Мюлър

" Руското следствие " в Съединени американски щати и по какъв начин ще се отрази на американската политика
3 ное 2017 Post-truth беше оповестена за дума на 2016 година, само че и в тази продължава с цялостна мощ да демонстрира смисъла си. Обяснението на Oxford Dictonaries какво е постистината е относително просто - това е " обстановка, в която обективните обстоятелства имат по-малко въздействие върху публичното мнение, в сравнение с позоваването на страсти и персонални вярвания ". Няколко събития тази седмица влизат в това определение.

Безспорният цар на постистината - американският президент Доналд Тръмп, през последните дни играе нов епизод от впечатляващата си режисура. Тази седмица станаха ясни следващите разкрития в следствието за намесата на Русия в американските избори и те обрисуват много безапелационна картина на случилото се преди две години. От тях има четири значими извода:

1) Русия се е опитвала да въздейства интензивно на президентските избори - имейлите на Хилъри Клинтън най-вероятно са били хакнати от свързани с Москва групи.
2) Щабът на Доналд Тръмп е получил информация за наличието на имейлите и е знаел, че тя идва от Русия.
3) Поне един от високопоставените чиновници на Тръмп в акцията е получавал пари от Русия.
4) Щабът на Тръмп искрено е лъгал за предните три обстоятелството.

Всичко това трансформира аферата към Тръмп и Русия в по-сериозен скандал от " Уотъргейт ". За съпоставяне - в него Никсън единствено е подслушвал съперниците си - относително почтено упражнение на фона на обвиняването към Тръмп, че е получил помощ от непозната страна, с цел да стане президент.

Резултатите от следствието против американския президент обаче са единствено обективните обстоятелства. Както стана ясно, публичното мнение - този погрешен брачен партньор на истината, постоянно избира да има вяра на друго и абсурдът към този момент не заплашва по никакъв метод политическата кариера на Тръмп (вижте повече тук).

Постистината може и да е родена в Съединени американски щати, само че светът я прегърна доста бързо. Тази седмица около оставката на здравния министър Николай Петров се вижда, че тя е стигнала и до България. След като той изясни, че се отдръпва властта, хора отвън нея започнаха акция, която в резюме споделя: " Петров е добър, bTV е неприятна. " Това е малкия екран, която описа, че като началник на военна болница о.з. министърът е давал поръчки на зетя си. Всъщност медиата си е свършила работата, а Николай Петров явно, най-малко в един случай, не е. Това обаче са обстоятелствата, а в постистинния свят се чуват повече виковете на страстта. (Вижте коментар тук и текст по тематиката тук.)

Този урок от дълго време е теоретичен от рекламния бизнес, който съвсем постоянно залага на страстите, с цел да продаде продуктите на клиентите си. Темата на броя в този " Капитал " е за най-големите български рекламни групи. Техният проблем не е post-truth светът, а по-скоро по какъв начин да трансформират бизнеса си, тъй че да са съответни на другите огромни промени в него - новите способи да се стигне до хората и конкуренцията от различен вид компании.

В броя ще видите още:

Какво демонстрират резултатите на банките за последното тримесечие

Лихвите по ипотечните заеми паднаха под 4%, защо да се внимава при предоговаряне

Няколко хрумвания за хотели, в които одобряват с кучета Капитал #беззарядно

Седмичният вестник Капитал е версия 3.0 - с нов стилен формат, дизайн и осъвременено наличие и към този момент излиза още в петък.

Може да го намерите в комерсиалната мрежа на централните сергии за печатни издания, веригите Inmedio, Relay, One minute, Lafka, бензиностанции OMV, Shell, Lukoil, " Еко ", " Петрол ", " Ромпетрол ", магазини " Фантастико ", " Билла ", " Кауфланд ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР