[Shutterstock] Още по темата Изпълнителният директор на Телерик академия Бойко

...
[Shutterstock] Още по темата Изпълнителният директор на Телерик академия Бойко
Коментари Харесай

Умните си записват

[Shutterstock] Още по тематиката
Изпълнителният шеф на " Телерик академия " Бойко Яръмов пред " Капитал "

Приложенията за ръководство на персоналните финанси оказват помощ да се съкратят разноски и усилят спестяванията

" Глупавите хора помнят, умните си записват. " Тази остаряла поговорка важи с цялостна мощ и през 2017 година Днес около нас не минава просто информативен поток, а безусловно сме залети от информативен потоп. Задачи в работата, сметки за погасяване, предложения, които сме мернали в метрото, хрумвания в тоалетната, вдъхновяващи лекции и публикации, които не можем да прочетем тъкмо в този момент – в всекидневието ни преследват хиляди неща, които няма по какъв начин да бъдат запомнени, а е по-добре да бъдат записани. Всъщност голямото количество информация, която ни залива от от ден на ден и повече канали, е главната причина за какво хората без значение от възрастта през днешния ден не помнят по-често, в сравнение с преди 20 години да вземем за пример. Но всяка ера има своите " болежки " и съответните " медикаменти " за тях. Ето кои са водещите сега мобилни приложения, които ни оказват помощ да " запомняме " по образован метод – като си записваме.

Автор: Evernote

Едно от най-популярните приложения, които дават безчет благоприятни условия за предпазване на бележки, фотоси, сканирани документи, звукозапис и организирането им в разнообразни електронни бележници, както и да бъдат споделяни с други консуматори на платформата. Бележките могат да се употребяват на всевъзможни устройства с интернет, като се синхронизират автоматизирано - алтернатива, която е наложителна на всеки съвременен електронен бележник. Има извънредно комфортни функционалности, като да вземем за пример тагване на бележките, както и разчитане на думи от изображения и превръщането им в текст, който може да бъде заимствуван (OCR - Optical character recognition, т.е. оптично различаване на символи). Това важи и за дигитализиране на ръкописни мемоари, което е изключително потребно при потребление на формули и други необикновени знаци. Всъщност вселената от благоприятни условия, които Evernote дава, е толкоз необхватна, че основателите му са принудени да популяризират видеоклипове с упътвания, които да научат клиентите по какъв начин да го употребяват оптимално. За някои консуматори точно сложността му е измежду дребното дефекти на продукта.

Цена – Неотдавна имаше покачване в цената на услугата, като безплатната версия бе лимитирана до 60 МВ нова информация на месец. Няма предел на общата информация, която може да се съхранява. Plus версията (29.99 евро на година) разрешава 1 GB ъплоуд на месец, потребление на приложението на безграничен брой устройства (докато безплатната – единствено на две), потребление в офлайн режим и основаване на ключова дума за достъп до приложението. Premium версията (59.99 евро на година, с отстъпка 50% за студенти в Съединени американски щати, Канада, Германия и Швейцария) дава 10 GB на месец и с изключение на всичко, упоменато до момента, обезпечава дигитализиране на визитни картички. Business пакетът коства 120 евро на година и надгражда с нараснало равнище на сигурност, централизирано потребителско ръководство и дава варианти за колаборация в границите на едно работно пространство.

Автор: Гугъл Keep

Това е следващото приложение в облака на Гугъл, в което се крие и може би най-големият му плюс - календар, е-поща и бележник се синхронизират в едно и по този метод оказват помощ доста за по-добра организация на ежедневните и дълготрайните задания. Дизайнът на Keep допуска бележките да се записват на " картички " с разнообразни цветове и по този начин чисто образно да се разпределят по тематики, с цел да бъдат откривани по-лесно. Също разполага с OCR като Evernote. Има и апликация на приложението, която може да се употребява с интернет браузъра на Гугъл Chrome за настолни и преносим компютър компютри, като цялата информация се синхронизира автоматизирано.

Цена – приложението е гратис, като документите, които се качват в него, лишават от общата квота от 15 GB, която всеки един Гугъл акаунт има (в него влизат още пощата Gmail, облачния диск Гугъл Drive и приложението за фотоси Photos). Другата опция е да се заплаща абонамент от 3.99 лева на месец (39.99 лева годишно) за увеличение на квотата до 100 GB, или 20.99 лева месечно (209.99 лева годишно) за квота от 1000 GB.

Автор: OneNote

Електронният бележник на Microsoft върви с Windows 10, както и с Office пакета на софтуерния колос. Това значи, че с изключение на общоприетите бързи бележки в първия случай във втория той обезпечава и синхронизация сред документите, които използваме на телефона и на компютър. Например всички приложени документи от мейли в Word или Excel, които сме отваряли през смарт телефона си, се записват автоматизирано в OneNote и по-късно могат да бъдат налични на настолната версия на приложението. Другите комфортни функционалности са опцията да се прави " скрийншот " единствено на определена част от интернет страница посредством Web-clip инструмента. Регистрацията става посредством Microsoft профил.

Цена – мобилните приложения от Office пакета могат да се употребяват гратис и първите 5 GB информация са безвъзмездни. След това има три платени абонаментни проекта за персонална приложимост (50 GB против $1.99/месец; 1000 GB $70/година; 5000 GB за $100/година) и три – за компании. Собствениците на Office 365 пакет получават 1000 GB пространство.

Автор: Dropbox Paper

Една от най-старите облачни услуги за предпазване на данни Dropbox започва своя електронен бележник при започване на тази година. Основната функционалност, на която се натъртва, е опцията да се споделя и основава споделено пространство за обмяна на хрумвания сред потребителите на услугата. В контраст на Evernote Paper е свел спомагателните функционалности до най-малко, като натъртва на успеваемостта. Има и включен режим за основаване на презентации. Освен това има опция да се разпореждат задания на други консуматори с избран краен период. За да се употребява Paper, потребителят би трябвало да има Dropbox акаунт.

Цена – все още Paper e безвъзмезден, без значение какъв абонаментен проект за Dropbox – заплатен или безвъзмезден се употребява. Компанията обаче ясно афишира, че това решение ще е краткотрайно и най-вероятно ще бъде преразгледано в бъдеще.

Автор: Simplenote

Това приложение няма ограничаване в размера информация и е изцяло гратис. Причината е изцяло прозаична – то в действителност е единствено бележник, т.е. в него не могат да се качват фотоси и звукови или PDF файлове, както и друга огромна по размер информация, а единствено и само текст. При това неформатиран. Единственият метод на организация на написаното е посредством тагове, т.е. етикети – при него липсват отделянето на секции, бележници и страници, както е при Evernote и OneNote. Това може да е плюс, защото при потребност от незабавно записване обезпечава по-голяма експедитивност.

Цена – гратис.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР