[Shutterstock] Още по темата И още една агенция в портфейла

...
[Shutterstock] Още по темата И още една агенция в портфейла
Коментари Харесай

А дали да не направим наново държава

[Shutterstock] Още по тематиката
И още една организация в портфейла

И новата шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, както и досегашната Зорница Даскалова, са единствено бушони за преодоляване на институцията
24 авг 2018
Бащата през днешния ден

Модерният мъж към този момент не е наложително обичайна фигура, която обезпечава единствено парите и дисциплината в фамилията. От това печелят всички - децата, майките и, несъмнено, самите мъже
24 авг 2018
Донеси ми главата на регулаторa

Политически игри и корпоративно лобиране трансфораха банкрута на " Олимпик " в скандал и доведоха до оставка на Ралица Агайн от КФН
23 авг 2018 Лятната новинарска суша е това митично време, в което няма огромни събития и медиите се чудят какво защо да пишат. Единствената новинарска организация, която в миналото чистосърдечно е признала, че няма събития, почтени за отразяване е BBC, които на 18 април 1930 година вместо вечерния си уведомителен бюлетин излъчват малко известие: " Днес няма вести. Вместо тях ви предлагаме осъществяване на пиано. " Нито една друга медиа до момента не е имала тази храброст и в този, необикновен за публицистите интервал, постоянно се раждат чудовища. Понякога безусловно, както преди няколко години няколко български медии търсеха появила се в Черно море голяма и човекоядна бяла акула.

Този август обаче колелото на свадите в България (за съжаление) продължава да се върти съвсем на цялостни обороти. Историята със срутва на Търговския указател стартира по-миналата седмица, разви се с цялостна мощ предходната и продължава да отеква и през тази. Самият указател продължава да не работи и откакто беше заменена шефката на Агенцията по вписвания, тази седмица с въпроса се занимаваше и Народното събрание. Новият шеф на регистъра обаче по всичко проличава, че идва от същата банка с фрагменти като предходния. Тя е номинация на " Атака ", през която в това държавно управление влязоха основни бранители на ползите на кръга, персонализиран от Делян Пеевски. В броя ще видите един малко по-различен ъгъл към тематиката - роман по какъв начин предходната шефка на Агенцията по вписванията целеустремено е поставяла институцията под подобен надзор, че да се случва това, което тя реши, без значение дали е законно, или не.

Скандалът с банкрута на застрахователната компания " Олимпик " също стигна пика си тази седмица, откакто държавното управление изиска оставката на заместник-председателката на КФН Ралица Агайн. Зад тази история обаче има още доста повече. Тя първоначално сподели, че държавното управление има директно въздействие върху следващия (по принцип независим) регулатор. Фалитът на " Олимпик " и последвалият политически звук също така осветиха и проблеми в застрахователния бранш, които в този момент, след намесата на държавното управление, ще станат по-трудни за решение. (Вижте всичко по тематиката тук.)

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Не всичко обаче е кавги и по тази причина корицата в този брой на " Капитал " е по тематика отвън политическите разногласия и държавните драми. Новата роля на бащите е сюжет, който мъчно може да пробие през новинарския поток в други моменти, а животът въпреки всичко е доста по-шарен от сюжетите за банкрути и замерванията с жълти павета в София. (Вижте по какъв начин и за какво се трансформират функциите в фамилията тук.)

Изцяло отвън свадите е и друга забавна история от броя - някогашният британски посланик Саймън Анхолт има концепция да основе от нулата нова страна (повече четете тук). Идеята е тя да бъде виртуална - да сплотява съвременно мислещи хора, чиито цели и ползи излизат отвън границите на сегашните страни. Тя няма да има територия, само че ще има хрумвания и цели. Което е в прочут смисъл противоположното на България - тя има територия, само че май съвсем нищо повече от това. И скоро ще е време страната да се прави изначало.

В броя ще видите още:

Компанията на серийния бизнесмен Сергей Белоусов Аcronis купи българската " Т-софт "

Софийският ритейл парк Jumbo Plaza има нов български притежател

Цената на биткойн се срина, само че криптовалутите са надалеч от изчезване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР