[Shutterstock] Още по темата Футболна жега на екрана Повишаващата се

...
[Shutterstock] Още по темата Футболна жега на екрана Повишаващата се
Коментари Харесай

Месец като за световно

[Shutterstock] Още по тематиката
Футболна горещина на екрана

Повишаващата се цена на спортните права ще принуждава малките екрани да търсят сътрудници за закупуването им
3 авг 2018
" Тигрите оцеляват "... по български

Как без нито една победа в постоянния сезон и единствено с две победи в плейофите " Витоша " (Бистрица) остана в Първа лига
27 май 2018
Спасяването на хазартната реклама - борба за лесни милиони

Сигурният метод да печелиш от хазарт е когато го организираш. Другото е държавна политика
18 май 2018 Когато няма, няма. Но когато има, треската ще обхване съвсем цялата страна. Така стоят нещата със спортните семейства на огромни шампионати в България. Само през септември в разнообразни точки на страната ще има не едно, не две, а цели три международни шампионати, и то в олимпийски дисциплини. Варна, Русе и София ще са домакини на международния шампионат по волейбол. Преди да дойдат волейболистите, зала " Арена Армеец " в София ще е заета от гимнастички. А по същото време в Пловдив ще се състои международното състезание по гребане. Подобно стълпотворение се среща рядко, а още по-рядко е на толкоз значими събития – на практика най-важните в трите спорта след олимпийските игри. Стига да си фен на високооктановия спорт, удовлетворението ще е цялостно. Затова ви предлагаме ориентир в микроолимпиадата. Ако ли не съумеете да се класирате на място, Българска национална телевизия е отсреща, макар че ще би трябвало да покрие всички точки с горещи страсти.

Световно състезание по художествена гимнастика

За трети път в историята България ще е хазаин на международното състезание по художествена гимнастика. След 31 години пауза София ще одобри 36-ия шампионат на планетата.

Първото българско домакинство е през 1969 година във Варна. Второто варненско издание на международната демонстрация е през 1987 година, когато българските гимнастички печелят отборната конкуренция с шест златни, един сребърен и един бронзов орден. Бианка Панова е безспорната кралица на квадрата с пет медала, а Адриана Дунавска – с един на лента.

Сега в България ще дойдат 886 души от 54 страни, като 176 ще са гимнастичките в самостоятелното и 215 в границите на 36 ансамбъла. Те ще се състезават в продължение на седем дни. По време на финалите се чакат над 9000 български и задгранични фенове.

" Нашата цел е да сътворим събитие, което би трябвало наложително да бъде гледано и на което наложително би трябвало да се участва. То ще бъде прелестна изява в сърцето на нашата страна както за спорта и нашите сътрудници, по този начин и за града хазаин ", съобщи Илиана Раева, ръководител на БФХГ. Мария Петрова ще бъде дипломат на международното състезание. Радина Филипова ще бъде амулет като " Златното момиче ".

Кога
10-16 септември
Къде
зала " Арена Армеец "
Билети
Седмичен билет от 90 до 140 лв.
Дневен билет - от 15 до 40 лв.
За деца – 10 лева

Световно състезание по волейбол

България и Италия ще бъдат взаимно домакини на най-голямото събитие във волейбола – международното състезание за мъже. За първи път в историята две страни ще одобряват форума, като те ще си разпределят тежестта в груповата фаза. Полуфиналите и финалите ще се проведат в Италия.

В шампионата ще вземат участие 24 тима, а те ще бъдат разпределени в четири групи по шест в първата фаза. Залите в Русе и Варна ще одобряват мачовете от групи B и D, след което се оформят нови групи, а техните мачове ще се играят в София и Варна. Българските национали ще започват своите дуели във Варна, като при положително стичане на събитията би трябвало да продължат да играят в България във втората фаза.

Българските волейболисти както нормално са измежду кандидатите за положително класиране, изключително на личен терен. Но конкуренцията през последните години се усили неимоверно, а класата на българите спадна, тъй че към този момент мъчно може да влязат в категорията " главен кандидат " или " претендент за медали ". Контузиите на съществени играчи като Цветан Соколов и Георги Братоев утежняват обстановката, а свадите в последните дни към либерото Владислав Иванов в допълнение лишават треньора Пламен Константинов от разновидности.

България и Италия към този момент имат опита от взаимно домакинство – двете страни си разделиха отговорността за европейското състезание през 2015 година Двете също по този начин са били домакини и на международни шампионати – Италия през 1978 и 2010 година България ще одобри шампионата за повторно след 1970 година, когато българските волейболисти приключиха като сребърни медалисти.

Кога
9-18 септември във Варна
12-18 септември в Русе
21-23 септември във Варна и София
Къде
Зала " Дворец на културата и спорта " във Варна
Зала " Арена Монбат " в Русе
Зала " Арена Армеец " в София
Билети
Първа фаза Варна
Единичен мач – от 20 до 50 лева
Дневни билети - от 30 до 80 лева
Отборен билет (5 мача на 1 отбор) – от 70 до 200 лева

Първа фаза Русе
Единичен мач – 20 до 30 лева
Дневни билети – от 30 до 50 лева
Отборен билет (5 мача на 1 отбор) – от 70 до 120 лева

Втора фаза в София
Единичен мач – от 30 до 60 лева
Дневен билет – от 50 до 100 лева
Отборен билет (3 мача на 1 отбор) – от 70 до 150 лева

Втора фаза във Варна
Единичен билет – от 20 до 50 лева
Дневен билет – от 30 до 80 лева

Световно състезание по гребане

България за пръв път ще одобри най-престижното съревнование в гребането – международното състезание, откакто от 2011 година до момента семейства на европейско състезание за мъже и дами (2011 г.), международно състезание за юноши и девойки и мъже и дами в неолимпийските дисциплини (2012 г.) и международни шампионати за мъже и дами до 23 години (2015 и 2017 г.).

" Имате опита от няколко шампионата, които бяха осъществени на гребния канал. Организационният комитет на Пловдив закупи доста добър опит. През 2018 година международният шампионат за мъже и дами ще бъде едно равнище по-високо. Състезанието не е от същия размер, ще дойдат доста повече хора ", съобщи президентът на интернационалната федерация Жан-Кристоф Ролан.

Очаква се на шампионата да вземат участие над 1200 състезатели, а България ще бъде показана от четири лодки. За първи път в Пловдив ще бъдат тествани няколко нововъведения: пробно за една подготовка ще бъде понижена широчината на коридорите от 12.54 на 12 метра. Ще бъде тествана автоматизирана стартова система, посредством която всички лодки се захващат и стоят на една линия. Ще бъде въведена и забележима крайна линия посредством българската разработка buble line (мехурчеста линия) – по този начин състезателите по-лесно ще се ориентират, че са приключили.

Организаторите възнамеряват в границите на шампионата да бъде направена първа копка на упования отпреди години втори канал, който трябваше да бъде подготвен точно за този шампионат. " Новото оборудване ще е с повърхност 105 декара, ще бъдат залесени над 650 декара нова гора и ще бъде издигнато над 35 декара изкуствено езеро с гнезда за птици. Изграждането би трябвало да стартира през 2019 година и да завърши през 2020 година ", съобщи заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков.

Кога
8-16 септември
Къде
Гребен канал в Пловдив
Билети
Входът е безплатен

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР