[Shutterstock] Още по темата Държавата има три нови идеи да

...
[Shutterstock] Още по темата Държавата има три нови идеи да
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал"

[Shutterstock] Още по тематиката
Държавата има три нови хрумвания да ви взима парите

Някои от по-важните тематики в новия брой на " Капитал "
23 фев 2018
Защо Келнер купува " Нова "

Най-богатият чех ще комбинира медиен и телеком бизнес в България и района, който след време може да препродаде
23 фев 2018 След като при започване на месеца стана ясно, че най-богатият чех Петр Келнер ще бъде новият притежател на бизнеса на норвежкия телеком Telenor в България, Сърбия и Черна гора, през седмицата беше доказано, че той е купувачът и на най-голямата медийна група на българския пазар. Срещу 185 млн. евро милиардерът, който не обича публичността, придобива 100% акционерно присъединяване в " Нова броудкастинг груп ", а като възможни бъдещи обекти от интерес за капиталовия му фонд PPF се сочат " Булсатком " и bTV.

От Чехия пристигна и водещата вест през седмицата - за продажбата на българския бизнес на CEZ, като договорката събори и енергийния министър Теменужка Петкова, тъй като е близка до определения покупател " Инерком ". Компанията e едва позната в страната – семейство от Пазарджик с бизнес с оборот от към 50 млн. лева Кои са Гинка и Славчо Върбакови, какви са активността и активите на фамилната им група и по какъв начин са свързани с металургичния магнат Зденек Земек.

Държавата планува ремонти в Закона за придвижване по пътищата, с които ще бъде въведен регистрационен режим за автосервизите. Новите правила ще включват условия за професионална подготовка на механиците и налично съоръжение. Формално концепцията не е да се затворят дребните гаражни работилници, само че на процедура може да се случи тъкмо това, защото те ще би трябвало да покриват същите условия като огромните сервизи.

Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов е единственият, който си разрешава намерено и към този момент безнаказано да насочва упреци към премиера Бойко Борисов. На прицела му са се оказвали сътрудниците му от " Обединени патриоти ", водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, основният прокурор Сотир Цацаров и даже шоуменът Слави Трифонов.

Разследване на испанските управляващи ще докара до най-голямото дело за пране на пари в България - на 1.6 милиарда лв., минали от Санкт Петербург през София, с цел да стигнат до разнообразни точки по целия свят, или до Естония, откъдето били теглени в кеш, с цел да бъдат контрабандирани назад в Русия. Коя 50-годишната рускиня с финландски паспорт Елизабет Елена декор Месинг и по какъв начин Комисията за лишаване на нелегално добито имущество и ръководителят й Пламен Георгиев се пробваха да подарят 23 млн. лева на съветската мафия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР