[Shutterstock] Още по темата Amazon придобива онлайн аптеките PillPack за

...
[Shutterstock] Още по темата Amazon придобива онлайн аптеките PillPack за
Коментари Харесай

Протест на служителите на Amazon може да попречи на Prime Day

[Shutterstock] Още по тематиката
Amazon придобива онлайн аптеките PillPack за 1 милиарда $

Сделката демонстрира упоритостите на Amazon да се развива и в здравната промишленост
1 юли 2018
Върховният съд на Съединени американски щати даде зелена светлина щатите да събират налог върху продажбите от онлайн търговците

Новите правила ще обиден най-сериозно дребните онлайн ритейлъри, а Amazon може да завоюва
26 юни 2018
Microsoft ще конкурира Amazon с безкасова система за магазини

Онлайн колосът на Джеф Безос към този момент сътвори обект без опашки и каси
17 юни 2018
Amazon продава на полицията технологията си за лицево различаване

Облачно основаната услуга може да разпознае 100 души в една фотография, като ги съпоставя с бази данни от десетки милиони
24 май 2018
Amazon регистрира двукратно нарастване на облагата за първото тримесечие

Акциите на компанията се подвигнаха със 7% след затварянето на борсата
27 апр 2018
Amazon е най-желаният шеф в Съединени американски щати

Онлайн колосът измества Гугъл от обичайна ранглиста на LinkedIn
2 апр 2018
Amazon изпревари Alphabet по пазарна капитализация

Компанията на Джеф Безос стана втората по този индикатор след Apple
21 мар 2018 Служителите на онлайн колоса Amazon в Испания, Полша и Германия излизат на стачка поради неприятните условия на труд и ниските заплати в седмицата, в която компанията ще разгласи своите съществени летни разпродажби, в събитие известно като Prime Day, оповестява CNBC.

Намеренията

Група, наречена Amazon En Lucha, провежда митинга отвън центъра за извършване на поръчки, който се намира наоколо до испанската столица Мадрид. Включилите се в стачката стачкуват пред склада, който е първият на Amazon в Испания. Те носят маски с лика на основния изпълнителен шеф на компанията Джеф Безос. Стачката ще продължи до 18 юли, а чиновниците приканиха и други техни сътрудници от Европа да излязат на митинг.

За да привлекат вниманието на компанията по тези въпроси, уредниците се надяват тяхната стачка да рефлектира върху събитието известно като Prime Day – главните летни разпродажби на онлайн търговеца. Работници и от друго европейски бази на Amazon оповестиха, че ще се включат в стачката, в това число от страни като Италия, Франция, Германия, Англия и Полша.

Причините

Стачката е част от придвижване почнало през март за увеличение на заплатите, които не са били повишавани в най-големия логистичен център в Испания от 2016 година
През последните няколко години чиновниците в центровете за зареждане на Amazon неведнъж стачкуваха против увеличението на броя работни часове, премахването на бонусите и неналичието на отбрана при болест, сложните условия на работа и тежките интервали като " черния петък " през ноември и Prime Day. Разследване на английския вестник Mirror разкри, че чиновниците имат лимитирано време, в което могат да посещават тоалетната да вземем за пример. Същевременно заложените цели за работата са толкоз огромни, че доста от хората спят на пода в самия склад.

Отговорът на компанията

Говорител на компанията съобщи, че Amazon e " почтен и виновен " шеф. По думите му американският колос към този момент е вложил над 1.1 милиарда евро в Испания и е основал над 2000 непрекъснати работни места от 2011 година насам, като ще продължи да работи интензивно в Испания.

Собственикът на Amazon Джеф Безос, който към този момент е най-богатият човек в света, постоянно е бил обект на рецензии поради бизнес практиките си по отношение на фирмите му както от служащите в тях, по този начин и от медиите.

Въпреки това колосът в онлайн търговията Amazon е най-желаното място за работа в Съединени американски щати. Базираната в Сиатъл компания измества Гугъл от обичайна ранглиста на професионалната обществена мрежа LinkedIn.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР