[Shutterstock] Общо 10 млади компании бяха приети в програмата на

...
[Shutterstock] Общо 10 млади компании бяха приети в програмата на
Коментари Харесай

Десет млади компании ще се борят в предприемаческата програма на Endeavor

[Shutterstock] Общо 10 млади компании бяха признати в програмата на интернационалната мрежа Endeavor, проведена в партньорство с Пощенска банка, софтуерната компания " Скейл фокус " и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Инициативата Dare to Scale е ориентирана към компании с към този момент валидиран бизнес модел и с капацитет за разгръщане. Сред условията за присъединяване бяха компаниите в програмата да са осъществили оборот от най-малко 200 хиляди лева за 2018 година и да имат под 150 чиновници.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Одобрените учатници би трябвало да заплатят такса в размер на 1000 евро. Целта на предприемаческата стратегия е да помогне на фирмите да развият бизнесите си посредством образования и наставнически сесии в региона на маркетинга, продажбите, финансовото обмисляне, набирането на капитал и други

Подборът

В предприемаческата стратегия аплайваха общо 35 млади компании, които бяха оценени от ментори на Endeavor и експерти от фирмите, сътрудници на самодейността. До втория стадий на подбора стигнаха 24 започващи компании, чиито създатели минаха през редица изявленията за журито да разбере повече за бизнес модела, тактиката за напредък и капацитета им за водачество.

До цялостната стратегия бяха позволени общо 10 компании, половината от които с IT и софтуерни бизнеси, две в региона на продажбите на дребно, също толкоз в производството на храни и една в бранша на услугите. Общо 40% от всички признати бизнесмени пък са дами.

Dare to Scale ще се организира в границите на четири месеца в София. В този интервал бизнесмените ще преминат през редица наставнически сесии, уъркшопи и образования в региона маркетинга, продажбите, финансовото обмисляне, набиране на капитал и цялостното ръководство на организацията.

Избраните компании

- Основателите на IT мрежата DEV.BG, които надграждат бизнеса си с платформата Hire Heroes, през която IT експерти могат да си търсят работа, да схванат повече за фирмите, в които аплайват, и да получат рекомендации.

- Българската BG Service дава B2B услуги в региона на осведомителните технологии. Компанията създава програмен продукт за своите клиенти, както и дава софтуерни услуги на база месечен абонамент.

- В програмата взе участие още компанията Prospecto, която създава уеб страницата Broshura.bg. Идеята зад платформата е да предложи на потребителите многообразие от онлайн брошури на разнообразни компании – от бързооборотни артикули през технологии, до козметични артикули, елиминирайки хартиения притежател.

- Сред участниците е и компанията " Сантулита ", която създава плодови и зеленчукови смутита с марката Frudada. Дружеството залага на здравословния микс и неналичието на оцветители и консерванти.

- Стартъпът gaida.ai дава решение за сътрудниците на недвижими парцели благодарение на изкуствен интелект, който автоматизира процеса на работа с клиентите им. Дигитален сътрудник работи паралелно с действителния, като поема тежестта по цялото обслужване до договорката.

- Архитектурното студио Funkt, което създава концепцията на офиси и заведения за хранене, измежду които Supa Star, Take a Cake, " Ракета ракия бар " и + това. Компанията има и лична линия мебели.

- Бранд за бански и плажно обекло More Noir, ориентиран към в средно-високия сегмент от пазара. За измислянето на дизайна им основателките се въодушевяват от фотографията, изкуството и даже интериорния дизайн.

- Българската компания DNH Soft създава програмен продукт и е фокусирана върху сегментите на онлайн търговията и облачните услуги. Сред клиентите й са редица немски компании.

- Сред участниците е и компанията Escreo, която създава български бои, които основават пространства за писане и изобразяване. След нанасянето им всяка стена се трансформира в дъска за писане.

- В Dare to Scale влиза и компанията Cheese The Queen, която създава сирена от кашу с пробиотици. Екипът създава три типа сирена - класик, с див лук и зелен пипер и с екзотичните подправки, куркума и пушен пипер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР