[Shutterstock] Има един извод, който можем да си направим от

...
[Shutterstock] Има един извод, който можем да си направим от
Коментари Харесай

Трудните избори

[Shutterstock] Има един извод, който можем да си създадем от надпреварите за високи постове по разнообразни международни организации. Винаги, когато се приказва за потребността от нашарване и вкарване на Източна Европа, нещата стават единствено по-зле. Ето да вземем за пример в този момент, при финалното разпределяне на картите на върха в Брюксел, нещата най-после замязяха на 60-те години. Франция, Германия, Белгия и Испания си поделиха всичко. Единствено ги няма британците, тъй като се простреляха в краката, и италианците с техния Матео Салвини.

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
То не че остана доста в Източна Европа за проявление. Единственото, за което, наподобява, ги е грижа управниците на изток от Виена, е парите да идват постоянно и никой да не им подвига звук по какъв начин ги раздават и да им припомнят за върховенството на закона.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Та по този начин. Нещата ще вървят без спънки и в България. При това и добре санирани (вижте в този текст). Там Комисия за защита на конкуренцията (органът, който взема решение дали вярно са раздадени европейските и националните пари) тази седмица откри картел сред 30-ина компании. Уви, опитът ни с Комисия за защита на конкуренцията сочи, че той " открива " всякакви явни неща единствено когато те са комфортни на някого във властта. И след това ги скрива.

Картел няма и той не е ръководен от горната страна. Единствено от Брюксел можеше да вдигнат вежда, но умерено. Франс Тимерманс беше извикан на диванчето и му беше показано, че е по-добре да се разбираме, в сравнение с да се караме. Ще го подкрепим, в случай че той се погрижи за тия три неща - Шенген, еврото и мониторинга (вижте тук). В първите две да влезем, а от третото да излезем.

А другояче най-важната вест на седмицата мина някак неусетно. Хлебарките, става известно, са почнали да развиват крос-имунитет към всички типове инсектициди, с които хората ги борят от десетилетия. Добра или неприятна е тая вест зависи от гледната точка.

И съществено, изборът е комплицирано занятие и в България. Този юли страната би трябвало да уточни какъв да е частният оператор на летище София (вижте за търга и претендентите тук). Преди три месеца пет европейски консорциума пожелаха обекта и дадоха обещание огромни суми като заплащания към страната и за вложения. Това са двете цифри, които съгласно разпоредбите на надпреварата са с съществена тежест при избора. Един претендент - френската ADP, предложи доста над останалите. Но за какво да е просто? Последните седмици въздухът над ръководещите беше димящ с причини по какъв начин офертата е напряко невъзможна и оплетоха службите поради миноритарно турско присъединяване. А зад фабриката за черни сюжети и лобирането различен да вземе летището стартира да прозира български състезател със мощни позиции.

Към през днешния ден е ясно, че присъдата ще пристигна от властелина на страната - министър председателят Бойко Борисов. В избора той ще се опитва да поиграе на геополитика. А разновидността и тук да загуби всичко, напълно не е неосъществим.

А в случай че всичко това ви е писнало, идете да видите интерактивната галерия, отдадена на творчеството на Ван Гог в Барселона.

В броя прочетете още:

Раждането на хъба Балкан
Една София, два града
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР