[Shutterstock] Ето ви една добра новина - поколението на младите,

...
[Shutterstock] Ето ви една добра новина - поколението на младите,
Коментари Харесай

Децата са повече от окей

[Shutterstock] Ето ви една добра вест - поколението на младите, което скоро ще стартира да излиза на по-сериозни позиции в бизнеса и страната, може да донесе голяма, и то позитивна, смяна.

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Темата от корицата в този брой на " Капитал " подвига взор от настоящите кавги в страната, с цел да види какво ще се случва през идващите години, когато сегашните млади - хората в България на по-малко от 30 години, ще пристъпят няколко крачки по-напред.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Обобщенията за цяло потомство, несъмнено, не са най-хубавата база да се вършат прогнози за бъдещето. Светът се движи напред от изключенията, само че от междинните стойности зависи дали ще се срине обратно, или ще разчисти пътя нагоре.

Данните от едно от проучванията за настройките на младежта в България към живота в действителност демонстрират много оптимистична картина:те харесват свободата (81%!)смятат облагата за значима (64%)уважават демокрацията (62%)Нещо повече - 61% от тях не виждат никакъв смисъл да емигрират, което е революционна смяна. През 2002 година единствено 14% от младежите в България са желали да останат тук.

Това не е единствената гражданска война в настройките. Когато се сравнят данните в този момент с тези отпреди четири години, се вижда, че броят на младежите, за които свободата е значима, се е удвоил. Близо три пъти се е нараснал прагматизмът - тези, които намират облагата за значима.

Тази смяна в настройките значи едно - на промяна застъпва потомство, което е израснало със свободата, демокрацията и пазарната стопанска система. То има вяра в тях, желае да промени нещата, единствено още не знае по какъв начин, само че това е напълно обикновено.

Така че, в резюме, децата са повече от окей, остава единствено да им се направи място. (Повече по тази тематика - тук.)

Смяна на поколенията се случи преди няколко дни и в най-голямата българска компания - " Лукойл ". Дългогодишният й изпълнителен шеф Валентин Златев беше заменен с нов (и по-млад) представител на съветския нефтен колос. Така една от най-силните фигури в българската стопанска система - поради комбинацията си от мащаб на управлявания бизнес и политически връзки, отстъпва крачка обратно. От това може да има напълно съответни последици за пазара на горива и позицията на " Лукойл " в България (вижте повече тук).

Смяната на поколенията обаче не значи наложително промяна на полезностите. Голямо значение има и по какъв начин се случва тя - кой е застанал на входа на бъдещето. Една история от този брой демонстрира добре какво и по какъв начин може да се обърка. Разказва я Методи Лалов - индивидът, който допреди три години беше началник на Софийския областен съд. Той си спомня по какъв начин е бил утвърден за този пост след изявление персонално при Делян Пеевски - индивидът, за който се подозира, че ръководи въздействието на Движение за права и свободи (и частично Бойко Борисов) в правосъдната система.

В броя ще видите още: Производството на електрически колела в България е в взрив Как да се отървем от неточните наематели Акцентите от най-важната среща на международния дизайн
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР