[Shutterstock] Бизнес средата несъмнено се промени през 2020 г. и

...
[Shutterstock] Бизнес средата несъмнено се промени през 2020 г. и
Коментари Харесай

Как да увеличим производителността на екипа при дистанционна работа

[Shutterstock] Бизнес средата безспорно се промени през 2020 година и най-малко за известно време огромна част от работната мощ по света ще работи от вкъщи. Немалко хора имат home office опит, само че мнозина занапред привикват с новата действителност. Работата от вкъщи значи повече разпръскване, по-малко разновидности за естествена интеракция с сътрудниците, както и обществена изолираност. Как мениджърите могат да задържат продуктивността в такава среда? Ето няколко съвета за работа и съдействие от разстояние на списание Inc. и Fortune:

1) Говорете с екипа си

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ще откриете, че доста от тях знаят по какъв начин се работи отдалечено и могат да споделят какво за тях работи или не. Така че първо започнете с водачите на екипи и мениджърите. Разберете каква схващат те под такава работа. Може да разговаряте и с някои от сътрудниците си в други компании, бизнес общественост или онлайн групи и да питате за съвет.

2) Разберете, че обстановката не е за непрекъснато

Основното тук е да отделите време да говорите с целия екип за терзанията си и какво се пробвате да постигнете. Не правете обстановката непрекъсната. Започнете с отдалечената работа по време на общественото разграничаване и при потребност преразглеждайте на избран интервал - 30, 60 или 90 дни.

3) Стартът

Първата ви работа е да разберете с IT екипа от какви решения и принадлежности има потребност всеки от чиновниците по време на работата от разстояние. За множеството компании коства към 10 пъти по-малко да работят от разстояние, в сравнение с да идват в офиса. Вече не би трябвало да плащате за наем, съоръжение, мебели и така нататък Евентуален разход са преносимите компютри за чиновниците. След това би трябвало да разгледате другите благоприятни условия за видеоконферентни диалози и решения като Zoom, www.GoToMeetings.com или Skype. Всички те са относително евтини варианти и дават опция екипът да остане обвързван без значение къде се намира.

4) Разберете се за отговорностите и упованията

Преди служителят да стартира да работи отдалечено, е добра концепция да изясните какви са упованията ви и какво тъкмо значи работата от вкъщи. Обсъдете отговорностите, отчитането и какво очаквате от всеки член на екипа в този временен интервал. Ако имате верния екип, ще сте прелестно сюрпризирани по какъв начин множеството от чиновниците ви ще надвишават упованията ви.

5) Осигурете прочувствена и постоянна поддръжка

Работата от вкъщи може да докара до самотност и отрицателни страсти. Ето за какво работодателите би трябвало да покажат и прочувствена поддръжка за чиновниците си. Лидерите би трябвало да показват във виртуалните офиси успокоение и въодушевление, което оказва помощ за непоклатимост в екипа, с цел да може да прави той работата си. Мениджърите би трябвало да са по-достъпни от нормално за всевъзможни въпроси.

6) Правете дневни срещи

В тази конюнктура мениджърите не виждат персонално чиновниците си и затова би трябвало да поощрят всекидневните срещи през видеочат или диалог по телефона. Така се основава рутина, която демонстрира обязаност с екипа и основава чувство за нормалност. Тези всекидневни срещи може да са на четири очи или в групи.

7) Не забравяйте неработните диалози

Последното може и да не е явно в актуалната конюнктура, само че е значимо мениджърите да поддържат и извънработните диалози сред чиновниците. Това може да стане, като им дадете време да обсъдят вести, занимания и други тематики, както биха го правили в офиса. Един метод това да стане е, като отделяте няколко минути преди и след груповите видеоконферентни диалози, през които сътрудниците могат да си " наваксат ". Друг метод е да вършиме виртуално тиймбилдинг упражнение всяка седмица.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР