[Shutterstock] 1174лв. е брутната работната заплата в производството. През следващата

...
[Shutterstock] 1174лв. е брутната работната заплата в производството. През следващата
Коментари Харесай

"Армани" от Плевен

[Shutterstock] 1174
лева е брутната работната заплата в производството. През идната година следва да бъде увеличена на 1194 лева.Статията е част от специфичното издание " Капитал Градове: Плевен "

" Винаги съм считал, че с цел да бъда пълноправен сътрудник на Hugo Boss, Georgio Armani, Ermenegildo Zegna, би трябвало да имам произвеждане, което да дава отговор на техните стандарти и равнище ", споделя притежателят на компания " Димитров " Магдален Димитров. И го е постигнал, твърди той. Едната от двете му бази създава за Hugo Boss, другата - за Georgio Armani, Ermenegildo Zegna. " Смятам, че това е най-високото равнище за произвеждане, най-модерната и най-високата технология, защото в европейски и международен мащаб няма по-големи достижения в производството на мъжки дрехи и костюми ", споделя пред " Капитал " Димитров.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Това е в действителност впечатляващ скок за компания, основана с 6 души преди 25 години. Днес тя има 1400 души личен състав, личен артикул и комерсиална активност, годишен оборот от над 30 млн. лева, облага от към 2 млн. лева и огромни вложения, които ще доближат 50 млн. лева Производствената мощност на предприятието е разгърната в три здания, които оформят индустриален комплекс с повърхност от 40 000 кв.м с месечен индустриален потенциал от 51 000 мъжки сака и 38 000 мъжки панталона.

Компанията е сътрудник и създава мъжки дрехи за най-големите международни марки - с изключение на за горните три е партнирала на Valentino, Calvin Klein, Pal Zileri.

Фирмата е най-големият шеф в района, притежателят й Магдален Димитров е почетен жител на Плевен, а през предходната година за повторно беше разгласен за Бизнесмен на годината за 2017 от браншовата бизнес камара.

Стартът в стилната промишленост

" В началото беше един възторг от началото на 90-те години и предпочитание за реализация на самодейността, която в тези години не можеше да бъде разкрита ", спомня си за старта в стилния бизнес Магдален Димитров. " Още първоначално, когато сътворих компанията, имахме участия в три издания на Пловдивския панаир и два златни медала като изложители, от 1994 и 1995 година Първото ни присъединяване беше през есента на далечната 1993 година не като изложител, а като производител. Тогава се даваше опция за присъединяване с дребен щанд за продажба на продукцията ", споделя Димитров. Споделя, че постоянно е харесвал модата, и след 1990 година, когато е имал опция да посещава международните столици и да гледа красивите дрехи на известни фешън марки, постоянно си е мечтал в миналото да може да създава за тях.

За най-върховия миг в историята на компанията Магдален Димитров смята 2016 година, когато е приет за главен снабдител и сътрудник на дрехи с марките Georgio Armani и Hugo Boss. Тогава е построена третата фабрика. В същия интервал преди две години идват и Zegna и се осъществя огромно уголемение в производството.

Като най-труден миг в развиването на компанията пък предприемачът дефинира 2009 година, когато с настъпването на рецесията е трябвало да понижава личния състав, тъй като някои от западните му сътрудници са банкрутирали.

5% растеж на оборота чака компанията през 2018 година

Фотограф: Капитал Стъкленият дом на Desizo Monni и новото начало

Перспективите за стилната компания са свързани с развиването на двете марки лични марки Desizo Monni и Monni. " Развитието на стилната компания " Десизо Мони ритейл " започва от основаването на съвременна административна постройка, чието осъществяване завърши през актуалната година. Новата постройка е началото на една международна компания. По план е на водещото архитектурно бюро " А и А архитекти ". Изпълнихме всички техни визии на 100%, нищо не сме трансформирали ", споделя Магдален Димитров.

Desizo Monni е марка, която е записана в Италия и ще се осъществя на всички места по света като дизайнерска марка от приблизително към високо равнище. Другата марка е Monni, която е за бърза мода до междинен клас. За визията на магазините Desizo Monni плевенската компания се е доверила и работи със студиото на известния италиански проектант Клаудио Пирони, чието дело е визията на редица известни италиански марки.

" Работим по визията на магазините Monni, които ще бъдат повече на брой ", прецизира Магдален Димитров. Първият район, в който най-скоро марката ще стъпи, е Пловдив, където се възнамерява откриването на няколко магазина. 2019 година ще бъде година на стабилизиране на компанията и подготовка за идващия скок в развиването, който ще стартира от 2020 година

" Работим за привличането на българи, които са приключили или са работили в чужбина, а също по този начин и задгранични експерти, които желаеме да притеглим в екипите на " Десизо Мони ритейл " да дойдат да работят и живеят в Плевен, споделя пред " Капитал " оперативният шеф на компанията Зорница Димитрова. В момента тя фокусирано работи по тактиката за развиване на новата компания.

Продължава работата по основаване на съвременна база, в която се построява обществен център с клуб за релакс и забавление. В развой на създаване е съседен парк с шестметрови дървета и особено подбрана растителност. Собственикът на компания " Димитров " Магдален Димитров:

Скъпият артикул се основава със особено отношение

Г-н Димитров, каква е тайната за ушиването на отличния мъжки костюм?

- Създаването на един костюм може да бъде по два метода – те са така наречен индустриално ушиване и ръчно ушиване. Индустриалното е от доста хора в една линия, а ръчното е да се крои и шие от един човек. Ние произвеждаме индустриално произвеждане дрехи, като в една линия вземат участие 100–120 души, само че в него има доста ръчни детайли. Това е тайната – индустриално произвеждане с доста ръчни детайли. Това са самостоятелни детайли и по тази причина всеки, който ги извършва, би трябвало да е огромен потенциал в своята област. Вкарвайки ръчни детайли в индустриално произвеждане, вършим всеки един участник в този развой важен, което значи, че той би трябвало да има особено отношение към дрехата. Това е тайната, което става доста мъчно, само че ние сме съумели да го внедрим в една от индустриалните линии, където сътворяваме подобен артикул по италианската технология с доста ръчна работа. Това е развой, включващ специфичното отношение, образование на личния състав и основаването на обич към работата. Скъпият артикул се основава със особено отношение.

Каква е сполучливата формула за правене на бизнес?

- Трябва да имаш ясна и точна цел, да знаеш по какъв начин да я постигнеш и да влагаш извънредно доста труд за реализирането й. Може би има дребен % шанс или гений, само че главното е да имаш цел и да си окуражен да я постигнеш, да вложиш всичките си старания и да можеш да убедиш и другите към теб, да работиш в името на реализирането й. Няма друга формула. Контактувал съм с хора, които са основали марки преди 100 години, за всички е по този начин. Нещата не се получават инцидентно и наготово.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР