Шурмуваха екоинспекцията в Стара Загора. Според хората източник на обгазяването

...
Шурмуваха екоинспекцията в Стара Загора. Според хората източник на обгазяването
Коментари Харесай

Мръсният въздух провокира щурм на екоинспекцията в Стара Загора

Шурмуваха екоинспекцията в Стара Загора. Според хората източник на обгазяването е заводът за биогаз в Нова Загора. От предприятието отхвърлят. Протестиращи нахлуха в постройката с искане да спре обгазяването.
Около 30 души отидоха до екоинспекцията. Протестът с искане за чист въздух стартира пред постройката на институцията, само че минути по-късно мина в взлом. Хората си потеглиха малко преди 19 ч. Направиха го в символ на почитание към единствения чиновник на екоинспекцията, който се срещна с тях – възрастен пазач, който опита да ги спре, само че без резултат, оповестява бТВ.

Дотук се стигна поради редовно обгазяване в последните 5 години. По думите на хората, въздухът мирише на развалени яйца и институциите не вършат нищо. Сигнали са подавали и от община Нова Загора до седем министерства, до основния прокурор, президента, омбудсмана и министър-председателя. Отговор няма.

" Защото ние не можем да дишаме, тъй като подаваме сигнали и няма реакция, тъй като за шест години не сме видели грам смяна и резултат от дейностите ни ", съобщи Стела Енева, която стачкува дружно със брачен партньор аси Петър и щерка им.

" Цялата нормативна уредба, която регламентира активността на тези фабрики, освен в България, само че и в целия Европейски Съюз, са приложени тук ", съобщи Климент Грачалиев, шеф на Завод за биогаз в Нова Загора. По думите му в последния протокол на екоинспекцията в Стара Загора, публикуван след инспекция в завода за биогаз в петък, написа, че няма миризма, няма и наставления.

" Основният орган - РИОСВ-Стара Загора, отхвърля да има такива миризми, което в действителност е доста неразбираемо ", разяснява Георги Николов.

.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР