Шуригин разказа за съветските бункери за защита в случай на

...
Шуригин разказа за съветските бункери за защита в случай на
Коментари Харесай

Изясни се кой е помогнал за „изчисляването“ на Буданов в подземното му убежище

Шуригин описа за руските бункери за отбрана при положение на нуклеарна война

Станаха известни детайлности за разгрома на подземния бункер на началника на Главното ръководство за разузнаване (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов. Видео на съветска ракета, падаща във водата до постройката на ГУР на остров Рибалски в Киев, беше съпроводено от язвителни мнения в украинските обществени мрежи - те твърдяха, че руснаците са пропуснали.

Военният специалист Владислав Шуригин обаче счита, че високоточните муниции са попаднали тъкмо в задачата, която са преследвали защото нашето разузнаване е било осведомено за структурата на тайните укрития на ГУР, строени още по руско време.

В медиите настойчиво се тиражират клюки, че съветската ракета на 29 май освен е блъснала центъра на ГУР, само че е и ликвидирала част от „ началствата “ на НАТО, намиращи се в него. Киевските пропагандисти обичайно отхвърлиха всичко. Имаше даже видео с Кирил Буданов, който сподели, че този, който се е опитал да го сплаши, скоро ще съжалява.

След това обаче Буданов в действителност изчезна от медийното пространство. Възможно е видеото със закани, където Буданов седи умерено в кабинета си, да е записано по-рано - в края на краищата няма конкретика, а точно информация за попадане на муниции в постройката на ГУР или жертвите.

Военният специалист Владислав Шуригин в своя канал в Telegram описа детайлностите за офанзивата против бункера Буданов, които е научил от свои източници.

„ Украинците извиха цели „ танци с дейрета “ към този удар, обявявайки за пропускането на задачата от съветската ракета. Но в този момент се оказа, че точно на това място, на дълбочина 10 метра, се намира бункерът, в който е дислоциран ситуационният щаб на ГУР “, написа специалистът.

По неговите думи, руските инженери, които са строили подземните бункери в Киев за отбрана при положение на нуклеарна война, съзнателно са сложили част от укрепените укрития под водата, което е било в допълнение прикритие.

„ Но това, което беше добре предпазено от въздушна нуклеарна детонация, не беше предопределено за прелитането на специфични противобункерни муниции. Именно този миг беше уловен на видеото - можете да видите по какъв начин голяма колона от пръст и камъни се изстрелва към небето. Тези муниции са попаднали в бункера на ГУР, където явно се е намирал Буданов “, изясни специалистът.

Военният сътрудник Юрий Котенок на собствен ред сподели, че е знаел от по-рано, че Буданов е бил ранен по време на нахлуване против обекта на ГУР в Киев - тази информация му е предоставена от негови източници.

„ Не може да се изключи, че Буданов в действителност е жив и здрав. Никой няма да даде 100% гаранция, че е изумен. Но получих информация, че е ранен ”, сподели военният сътрудник.

В същото време той означи странна причинност - Буданов отсъстваше от съвещанията на по този начин наречения Съвет за национална сигурност и защита, който се организира във връзка разрушаването на язовира на язовир Каховка.

„ Буданов не присъстваше, макар че не е последният човек, постоянно би трябвало да участва и това е доказателство, че той най-малкото не е в Украйна, не е на мястото, където се организира срещата. Тези обстоятелства допускат, че той може да има здравословни проблеми “, изясни Котенок.

Атаката против постройката на военното разузнаване в Киев беше осъществена на 29 май. С началото на оповестяване на въздушната паника чиновниците на центъра се спускат в убежището. Според една от версиите, съветските Върховен касационен съд са употребявали ракета с проникваща бойна глава, която е пробила отбраната на постройката и е избухнала едвам в убежището. В този миг там към този момент е имало до 100 чиновници на ГУР и граждански личен състав, както и двадесет задгранични военни от Съединени американски щати и Англия, които са осигурявали взаимоотношението сред разследващия център и сходните западни щабове.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР