Шумоизолиращи съоръжения ще има и в участъка от АМ "Хемус"

...
Шумоизолиращи съоръжения ще има и в участъка от АМ "Хемус"
Коментари Харесай

Шумоизолиращи съоръжения ще има и в участъка от АМ Хемус край вилна зона Зелин на Ботевград

Шумоизолиращи уреди ще има и в сектора от Автомагистрала "Хемус " край вилна зона Зелин на Ботевград.

До края на годината Агенция "Пътна инфраструктура " /АПИ/ ще разгласи социална поръчка за изработването на Акустичен и градивен план, по който по-късно те ще бъдат построени. Това заяви ръководителят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски на работна среща със заместник-кмета на община Ботевград Борис Борисов, ръководителя на УС на Института за пътна сигурност Богдан Милчев и представители на жителите на вилната зона, оповестиха от пресцентъра на организацията.

Председателят на АПИ е отбелязал, че тази седмица организацията разгласи аналогична социална поръчка за изработването на планове за близо осем километра шумозащитни огради на сектори от автомагистралите "Тракия " - край село Мирово, община Ихтиман, на "Струма " - в региона на Църква, община Перник, и Бело поле, Благоевградско, и "Хемус " край село Чурек, община Елин Пелин. Първо се приготвя акустичният план въз основа на който се дефинират дължината и височината на шумозащитния екран, а по-късно и градивния.

В идващите месеци следва стартирането на още една процедура за проектирането на шумоизолиращи уреди и край вилна зона Зелин, защото сигурността на придвижване и опазването на здравето на хората е главен приоритет.

На срещата са разисквани и прегледани опциите за създаване на велоалеи край сектори от републиканската пътна мрежа, а точно край път I-1 Ботевград - с. Врачеш и път I-3 Ботевград - с. Трудовец, каквито проекти има община Ботевград.

АПИ започва социална поръчка
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР