Шумно завърналата се в киното Илдико Енеди ще бъде председател

...
Шумно завърналата се в киното Илдико Енеди ще бъде председател
Коментари Харесай

Номинираната за Оскар'2017 Илдико Енеди идва на "София филм фест"

Шумно завърналата се в киното Илдико Енеди ще бъде ръководител на журито на " София филм фест ", оповестиха уредниците. Известната режисьорка ще показа най-новия си филм " За тялото и душата ", който обра фестивалните награди през 2017 година, в това число берлинската " Златна мечка " и е номиниран за чуждоезиков " Оскар ".

Енеди дебютира през 1989 година в Кан с кино лентата " Моят ХХ век " и получава премията " Златна камера ". Три години по-късно филмът й " Magic Hunter " е в главния конкурс на 51-вото издание на Венецианския фестивал, а след това показва сюрреалистичния Simon, the Magician, който също е признат добре. Следва 18-годишна пауза, взривена предходната година от триумфа на " За тялото и душата " във фестивалните кръгове. Запитана какво е правила през тези 18 години, Енеди дава отговор: " гледах деца, преподавам в учебно заведение за изобразителни изкуства, снимах сериал за НВО. Но бях обезверена и се блъсках като побъркана, всеки божи ден през тези 18 години, с цел да пускам плановете си ".

 Илдико Енеди
© София филм фест

Илдико Енеди

За " Тялото и душата " - любовна история за две изгубени души, които се срещат в облиците на елен и кошута в сънищата си - ще се състезава с още осем произведения от целия свят за чуждоезичния " Оскар " през февруари. А през март в София, като се изключи че ще го покаже, Енеди, ще получи специфичното отличие на интернационалната асоциация на филмовата рецензия ФИПРЕССИ и ще се срещне с публиката си за диалог, модериран от ръководителя на органицацията.

" Пред очите ни се разпростира картина на инстинктивно привличане, което се ражда сред двама самотни служащи в касапница, някъде в Унгария. И двамата имат проблеми с общуването си в живота, само че напълно внезапно се оказва, че споделят един и същи сън, който ги свързва по загадъчен метод. Енеди ловко съчетава мрачното, само че извънредно красиво и поетично решение с ударите на бруталната действителност... ", означи в рецензията си за кино лентата " Варайъти ".

Двадесет и второто издание на фестивала ще се организира сред 8 и 29 март в София.

 Номинираната за Оскар'2017 Илдико Енеди идва на
© София филм фест

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (952)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР