Шумно се рекламира, че правителството прави неща за българската икономика,

...
Шумно се рекламира, че правителството прави неща за българската икономика,
Коментари Харесай

БСП: България е на последно място по предоставени помощи за бизнеса в ЕС

Шумно се популяризира, че държавното управление прави неща за българската стопанска система, само че резултатът явно не е огромен

От Българска социалистическа партия установяват, че решенията за разпределяне за безвъзмездната финансова помощ при опростени правила, са взети без оглед на потребностите на съответно засегнатите от коронавирус рецесията браншове, компании и лица. Принципът е по-скоро: „ Давайте да дадем, с цел да не кажат, че не вършим нищо. Или с цел да се усвоят едни средства ", нагледно се изрази секретарят на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България " Димитър Данчев от трибуната на Народното събрание, обръщайки се към вицепремиера Томислав Дончев.
От левицата настояват, че резултатът от сходни дейности на безпланова работа се въртят просто едни средства „ наляво и надясно " - шумно се популяризира, че държавното управление прави неща за българската стопанска система, само че резултатът явно не е огромен.
„ Времето, за което безвъзмездните помощи стигат до засегнатите от коронавирус рецесията е различен въпрос. За три от четири от показаните в отговора ви процедури, в това число подпомагането на туроператори, подпомагането на транспортния бранш, помощта още не е стигнала до нуждаещите се ", обърна внимание социалистът.
„ Правителството излъга българските предприятия, като им даде обещание през март, че до края на 2020 година стопанската система ще бъде подкрепена с 4 милиарда и половина. Оказа се, че работещите ограничения са били единствено 2 и по тях българските предприятия са получили към милиард лв., с което се нареждаме на последно място в Европейски Съюз по предоставени средства за опазване на икономическата интензивност ", установи Данчев.
Народният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов също попита във времето за парламентарен надзор: „ До каква степен и в какъв размер средствата за помощите стигнаха действително до извънредно нуждаете се? Защо тъкмо се наложи да приемем тази корекция в параграф 51 от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, та законът да влиза ретроактивно с 3 месеца обратно. Какво се случва в тези 3 месеца. Бяха ли изхарчени пари в прорез със закона? "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР