Шумните хвалби на властта за окончателно отпадане на мониторинга върху

...
Шумните хвалби на властта за окончателно отпадане на мониторинга върху
Коментари Харесай

ЕК протака за мониторинга

Шумните хвалби на властта за дефинитивно отпадане на мониторинга върху България още веднъж се оказаха мираж. Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер опита да се измъкне от обещанията йезуитски и с половин уста похвали страната ни за ограниченията за справяне с корупцията и правосъдната промяна. Въпреки това обаче мониторингът остава до изговаряне от Екологичен потенциал и Европейския съвет. " През последните години България означи впечатляващ прогрес в осъществяването на рекомендациите на комисията. Въпреки че към момента са налице провокации, свързани с осъществяването на нужните промени и поддържането на набраната скорост, маркираният от България прогрес понастоящем е задоволителен, с цел да се обмислят прекратяването на действието на МСП и потреблението на нови механизми за мониторинг на национално ниво и на нивото на Европейски Съюз. Ще чуем деликатно мненията на Народното събрание и на съвета, преди да вземем решение ", декларират от Европейска комисия.

Докладът показва, че за дълготрайни резултати са нужни решителност и следващи дейности на първо място на национално ниво посредством съвета, който ще действа след привършване на мониторинга и ще бъде съпредседателстван от заместител министър-председателя, отговарящ за правосъдната промяна, и от представител на Висшия правосъден съвет.

Вероника Данчила, която допреди дни бе министър председател на Румъния, разгласи, че Механизмът за съдействие и инспекция (МСП), който разрешава на Европейска комисия да следи за напредъка в правосъдната промяна и битката с корупцията, е дискриминация против Румъния и България. Според нея той би трябвало да бъде анулиран или да обхване всички страни членки на Европейски Съюз.

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев също призна, че мониторингът е дискриминационен. " България е направила промените и сме влезнали в контури път. Няма нова дата за отчет и няма нови рекомендации ", оптимист бе той.

Часове преди отчета евродепутатът от " Българска социалистическа партия за България " Иво Христов предвижда, че той ще бъде следващ подарък за държавното управление в навечерието на локалните избори. " През миналите години Европейска комисия не просто обезсмисли мониторинга, а го трансформира в инструмент за политическа интервенция и порочна поддръжка на свои любимци в София. Това дискредитира самата европейска концепция в очите на българските жители ", изясни той. Според него механизмът се е потвърдил като неефикасен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР