Шумни камериерки, студени басейни и неудобни възглавници. Това са само

...
Шумни камериерки, студени басейни и неудобни възглавници. Това са само
Коментари Харесай

Туристите превърнали оплакването в бизнес, казват хотелиери

Шумни камериерки, студени басейни и неуместни възглавници. Това са единствено част от недоволствата на непознатите туристи, които идват в България.

За тях описа NOVA в рубриката "На твоя страна ".

Н едоволни чужденци заливат с тъжби и искове за компенсации българските хотелиери всяко лято.

Скърцащи матраци, остарели ядки в мини бара, намусени камериерки и даже тънки и транспарантни пердета са част от недоволствата.

"Дървото ми пречи, изчезна ми бельото от стаята... Накрая даже са ни казвали "преместете хотела на морето, с цел да забележим гледката, за която сме си платили " , споделя Лиляна Георгиева, шеф на хотел в Златни пясъци.

Според притежателите недоволството се е трансформирало в бизнес, който се развива с все по-бързи темпове .

Чужди туристи – най-вече от Англия и Германия, измислят всевъзможни аргументи.

Често те са неуместни, с цел да си върнат част от дадените за почивката пари.

"Сякаш идва подготвен да си желае обезщетенията под форма на пари “, разяснява още Лиляна Георгиева.

Данните демонстрират, че в края на всеки сезон по морето хотелиерите ще би трябвало да върнат обезщетение приблизително от 2 евро на британски екскурзиант и от 1,2 евро на немски.

В помощ на английските туристи за големи компенсации работят адвокатски адвокатски фирми на Острова, които започвали да ги съветват още при кацане след почивката. Реклами има и в интернет. Затова и постоянно недоволствата и желаните компенсации звучат по един и същи метод.

В Испания, да вземем за пример, настояванията за обезщетения единствено за година скочили с над 400%, а хотелиерите били принудени да изплатят компенсации за над 50 млн. евро. Хотелиерите в Майорка даже обмислят да бойкотират английските туристи.

Загуби от неоснователни недоволства търпят и хотелиерите у нас.

От години туристи подавали сигнали, че били ограбвани. Жалбите идвали в последните три дни от почивките. Често обаче скъпите движимости били откривани в багажа им на потегляне.

Чуждите туристи даже били съветвани да се оплакват на чиновници на хотела, които не схващат езика им. След това в жалбите пишели, че им е отказано подпомагане. С новите европейски правила от 1 юли туристите ще имат две години, с цел да подадат тъжба, само че при едно значимо изискване. По време на пътуването би трябвало да уведомят туроператора, че има някаква неправда. Ако по време на пътуването не го създадат, нямат право на претенция.

"Ужилените хотели си водят указател и всяко недоволство го записват като име, дата, час, минута, секунда. Впоследствие тази документи се оказва извънредно потребна в съда и по този начин хотелиерите могат да спасят огромни суми ", сподели Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

Българските туристи са измежду най-мрънкащите в света .

Това демонстрира ранглиста въз основата на над 3,5 милиона отзива за хотели допълнително от 70 страни. В нея българските туристи са на пето място по придирчивост.

За разлика от тези на чужденците, недоволствата от нашите били надалеч по-основателни, регистрират хотелиерите.

Напук на класацията, която ни подрежда измежду най-мрънкащите туристи, жалбите от българи били нищожно малко.

Скандал с РЗИ: Плажовете на Черноморец, от най-чистите

Ето какво поучават германците, тръгнали към България

Цените по морето малко по-високи, чадъри - от 5 до 10 лева

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР