Шуменци вече могат да получават актуална информация за качеството на

...
Шуменци вече могат да получават актуална информация за качеството на
Коментари Харесай

Онлайн система показва качеството на въздуха в Шумен в реално време

Шуменци към този момент могат да получават настояща информация за качеството на въздуха в града. Това стана допустимо посредством онлайн системата на Изпълнителната организация по околна среда за информиране на популацията за качеството на атмосферния въздух, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация.

Платформата е налична на уеб страницата на Община Шумен, в раздел "Устройство на територията ", направление "Екология ", секция "Качество на атмосферния въздух ".

Тестване на сирените в област Шумен стартира от през днешния ден

Чрез нея, в действително време, може да се ревизира какво е качеството на въздуха в града.

Данните демонстрират междинните стойности на фини прахови частици за последните часове, денонощие и година, и са изобразени в графичен тип. Чрез системата шуменци могат да видят и регистрираните равнища на озон, азотен и серен диоксид във въздуха, температура и посока напразно, относителна мокрота, атмосферно налягане и слънчева радиация.

Измерванията се правят от автоматизираната станция, ситуирана в двора на СУ "Йоан Екзарх Български ".

През последния месец данните демонстрират, че няма превишаване на средноденонощната норма от 50 микрограма на фини прахови частици във въздуха на територията на Шумен, допълват от общински пресцентър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР