Шуменци се сдобиха с Младежка геосфера, която е отворена за

...
Шуменци се сдобиха с Младежка геосфера, която е отворена за
Коментари Харесай

Младежка геосфера отвори врати в Шумен



Шуменци се снабдиха с Младежка геосфера, която е отворена за всички младежи, които имат интерес към книгите, музиката и творчеството. Атрактивният дървен купол с винилово покритие е осъществен по концепция на локалния Общински юношески съвет, който завоюва конкурс на фондация „ BG Бъди деен “. Към 13 000 лева и десетина дни непринуден труд на 50 запалянковци е коствала реализацията на концепцията.

Геосферата е построена в парка близо Безистена в Шумен. Обзаведена е с мебели от дървени палети, цялостна е с книги от разнообразни жанрове, в нея има и пиано, и място за изкуство и изяви.
 trsh2409-2  trsh2409-1
Конструкцията има живот най-малко век, подсигуряват майсторите. „Ако се пази, ще я има дълго“, споделя един от основателите за съграждането шуменецът Петър Бодуров, който е и ръководител на Младежкия съвет.

Под купола с диаметър 9 метра могат да се провеждат всевъзможни събития – от семинари и литературни четения до концерти. Всеки може да резервира сферата за свое мероприятие и това може да стане в особено основания уебсайт на сферата. За идната събота е проведена работилница, в която ще могат да се включат и деца от Шумен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР