Шуменският окръжен съд призна за виновен 32-годишния Ю.К. за това,

...
Шуменският окръжен съд призна за виновен 32-годишния Ю.К. за това,
Коментари Харесай

19 години затвор за мъж, убил приятелката си по особено мъчителен начин

Шуменският областен съд призна за отговорен 32-годишния Ю.К. за това, че съзнателно е умъртвил дамата, с която живеел на фамилни начала, по изключително непосилен за убитата метод и с особена свирепост, оповестиха от Апелативна прокуратура- Варна. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение. Постановена е неоправдателна присъда, като на подсъдимия е наложено наказване " отнемане от независимост “ за период от 19 години, което ще се извършва дейно при първичен " непоколебим “ режим на изтърпяване.

Съдът почете и предявените цивилен искове, като на всеки от родителите на потърпевшата дефинира, че наказаният следва да заплати  по 25 000 лв., а на детето й - 75 000 лв..

През есента на 2019 година потърпевшата и подсъдимият заживели на фамилни начала. Съжителството посред им било белязано от непрекъснати запои, ревнивост, кавги и физическо принуждение, което мъжът упражнявал над дамата.

На 24 юли 2020 година двамата си купили алкохол и седнали навън в кв. " Дивдядово “ да гледат филм от телефона на жертвата. На телефона на дамата се получило известие, което подразнило обвинения и провокирало ревнивост у него. Той се ядосал и почнал да удря дамата, а по-късно и да я рита в тялото. Отчупил клон от дърво и траял с ударите. Със счупена стъклената бутилка Ю.К. нанесъл порезни рани на жертвата в региона на главата. Докато обвиненият я биел, потърпевшата се свлякла на земята.

Първоначално мъжът се опитал да скрие тялото на дамата, а след това решил да го отнесе в къщата, където живеели. Оставил го на земята и лежащ да спи. На идващия ден Ю.К. съобщил, че двамата с приятелката му пили алкохол вечерта, а на сутринта той не можал да я разсъни.

При направения оглед и аутопсията на дамата са открити голям брой травматични увреждания. В хода на следствието е потвърдено, че в тази ситуация се касае за ликвидиране.

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР