Шуменските криминалисти разкриха две наркооранжерии. Те били на зеленчукопроизводител, които

...
Шуменските криминалисти разкриха две наркооранжерии. Те били на зеленчукопроизводител, които
Коментари Харесай

Хванаха зеленчукопроизводител, отглеждал канабис в оранжерии

Шуменските криминалисти разкриха две наркооранжерии. Те били на зеленчукопроизводител, които работел парцел Шумен- Велики Преслав край село Хан Крум. 
 
 ОДМВР-Шумен ОДМВР-Шумен

Работата по откриване на закононарушението почнала преди дни. При обход в дребните обитаеми места криминалисти от полицейското ръководство във Велики Преслав усетили аромат на марихуана от оранжерии край основния път.
 ОДМВР-Шумен ОДМВР-Шумен

Полицейските чиновници следили обекта няколко дни.

Около 09:30 часа през вчерашния ден в парцела влезнал мъж. Изяснена била самоличността му- В.В./49г./ от Шумен. В две от оранжериите криминалистите попаднали на голям брой засадени канабисови растения, всички в друг етап на напредък. Парниците били с построена поливна система.  Уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.-->
 
 ОДМВР-Шумен ОДМВР-Шумен

Местопроизшествието е посетено от шефа на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим и административният началник на окръжната прокуратура и областен прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Иззети са общо 551 растения.

При претършуване в помещение пригодено за сушилня са открити закачени за сушене 885 полусухи стебла листна маса и съцветия канабис. Още 414 сухи стръкa били открити в три кашона. Общото им тегло е 27 кг. 
 
 ОДМВР-Шумен ОДМВР-Шумен

 В хода на формираното досъдебно произвеждане за държане на наркотично вещество за разпространяване било подхванато претършуване в постройка на ул. “Цар Иван Александър “ в Шумен, населявана от локалния гражданин И.И./43г./.

Открити са 339 муниции, множеството от които патрони за гладкоцевно оръжие 12 диаметър, 93 от тях били 9милиметрови, имало и 20 броя за нарезно оръжие- всички нелегално притежавани и без съответно разрешителни.
 
 ОДМВР-Шумен ОДМВР-Шумен

В хода на процесуалните дейности, осъществени под контрол на дежурен прокурор било изяснено, че И.И. има подписан дълготраен контракт за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а В.В. има контракт за прилагане на парцела, подписан с И.И.
 
Задържан е 49-годишен мъж за държане на наркотично вещество за разпространяване. Той е престъпно проявен. Осъждан е четири пъти за нанесена телесна щета, за кражба, за ръководство на моторно транспортно средство в период на наложено административно наказване, през 2017 година е съден за шофиране в нетрезво положение с централизация на алкохол над 1,2 промила.

 

 ОДМВР-Шумен ОДМВР-Шумен

Мъжът е бил с наложено наказване „ пробация “ през 2014 година за съставяне на неистинен публични документи.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР