Шуменската болница получи 4 нови апарата за диагностика и лечение

...
Шуменската болница получи 4 нови апарата за диагностика и лечение
Коментари Харесай

4 нови апарата за шуменските бебета

Шуменската болница получи 4 нови апарата за диагностика и лекуване за най-малките си пациенти от 14-то издание на „Българската Коледа“.

В неонатологично поделение към този момент няма да убождат бебетата за премерване на кръвен билирубин, за задачата ще се употребява щадящ уред за неинвазивно премерване. Досега в отделението не е имало подобен. Той е доста потребен, тъй като работи единствено с досег до кожата на детето, изясняват медиците.

От „ Българската Коледа “ болничното заведение е получила и ехограф за диагностика, който към този момент се употребява в Акушеро-гинекологично поделение. Много добър е и електрокардиографа, 12 канален с ЕКГ холтер, холтер за кръвно налягане, както и инфузионната помпа за детско поделение.

Болницата в Шумен е получила най-вече инсталация от здравните заведения в регионалните градове, сред които е разпределена апаратуата, купена от благотворителната самодейност. Целта на акция 2016 – 2017 година бе да подкрепи децата с тежки хронични болести, като обезпечи високотехнологична инсталация за диагностика и модерно лекуване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР