Шуменецът Огнян Ганчев, който живее със сърце от донор от

...
Шуменецът Огнян Ганчев, който живее със сърце от донор от
Коментари Харесай

Огнян с чуждо сърце от 13 г. пак със злато от Евроигрите

Шуменецът Огнян Ганчев, който живее със сърце от донор от 2006 година, още веднъж пожъна триумф на Европейски игри за трансплантирани пациенти. Той се радва на два златни медала по плуване в дисциплините на 50 и 100 м тил. Споделил е триумфа и насладата си във фейсбук. Шуменецът е постоянен участник в интернационалните съревнования. Още през август 2009 година Огнян рискува и е първият в света с присадено сърце, изкачил най-високия европейски връх Монблан.

Общо 11 медала са извоювали нашите участници в XVII-те Европейски игри за трансплантирани пациенти със сърце и бял дроб, които се организират в Линяно Сабиадоро, Италия. Георги Пеев от Хасково с транплантирано сърце и бъбрек, също е любимец със златни медали на 50 и 100 м бруст и три сребърни медала на 50 м кроул, тил и 4х50 м смесена щафета.

Той е още по-емоционален във фейсбук: “Тези медали с в памет на донорите! Благодаря на всички за поддръжката!Да, отново съумях! Благодаря ти Anna, че ме търпиш и обичаш!Благодаря и на двете си майки, които два пъти ми даваха живот!” Ирен Дикова, която е с трасплантиран бял дроб, печели бронзов орден на тенис на маса. “Обрахме медалите”, написала е тя в обществените мрежи.

Столичанинът Евгени Георгиев е с 3 сребърни медала на 50 м и 100 м тил и 50 м кроул.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР