Шуменецът Чавдар Георгиев продължава да води борба да запази децата

...
Шуменецът Чавдар Георгиев продължава да води борба да запази децата
Коментари Харесай

Борбата на български баща да запази децата си продължава

Шуменецът Чавдар Георгиев продължава да води битка да резервира децата си - малолетни момче и момиче.

След решение на Софийски градски съд децата да останат при татко си, а не да бъдат взети от тяхната майка в Норвегия, във вторник следва делото да бъде гледано на втора инстанция в столицата. Заседанието е от 13:00 часа, само че в 9:00 часа пред правосъдната палата ще има протест в поддръжка на Чавдар. 

Историята стартира през 2017 година , когато той живее в Норвегия дружно с Моника Хеггхолмен - майката на двете му деца, с която съжителстват на фамилни начала. На 22 декември 2017 година Моника е задържана , без правo на персонални визити и против нея е п овдигнато обвиняване за данъчни закононарушения и присъединяване като водач на проведена незаконна група.  

През януари 2018 година Ч авдар взема решение да се върне в родната България дружно с децата си 7-годишния Петър и 3-годишната Георгина, които с изключение на жители на Кралство Норвегия са и български жители.

Разказва, че претекстовете му за това са били – първо да обезпечи подобаваща фамилна среда за децата, защото тук разчита на поддръжката на околните си и второ, с цел да избегне настаняването на Петър и Георгина в приемни фамилии, без да има право да ги вижда. Според норвежката процедура, когато децата се отглеждат само от родител, който не е гражданин на кралството, те се настаняват в приемни фамилии.-->
 
Идва в България в опит да вземе децата назад в Норвегия, с цел да получи по-лека присъда. След отвод на Чавдар, тя стартира тормоз над него, децата и околните му, споделя той.

Последва решение на Районен съд-Шумен, с което се постанова ограничаваща заповед за Моника, като мярка за протекция на Чавдар, децата и родителите му.

Чавдар завежда с ъдебен иск за смяна на родителските права. Подава сигнали до всички държавни институции, редица политици, както и до премиера Бойко Борисов.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР