Шуменец създава електрически кабриолет в гаража си. Започнато от нулата,

...
Шуменец създава електрически кабриолет в гаража си. Започнато от нулата,
Коментари Харесай

Шуменец създава електрически кабриолет в гаража си

Шуменец основава електрически кабриолет в гаража си. Започнато от нулата, транспортното средство към този момент получава своя образ. Изобретателят обаче не се лимитира до структурата, а създава и личен мотор за задвижване.

Мартин Найденов е уверен, че електрическите коли са изцяло постижимо начинание, даже и в България.

Той е дизайнер и е създавал е разнообразни артикули – от бойлери до мебели. Преди 20 години ползата му го води към електрическите коли.

Тогава не беше по този начин забавно да се приказва за електрически автомобили, само че при един задоволително добър разбор и при визията на това, което ни заобикаля и заплахата от замърсяване и впрочем докара до тази мисъл за електрически автомобил, споделя Мартин.
 Електромобилът е основан от нулата. dariknews.bg-->
Оттогава създава разнообразни прототипи – както на електрически коли, по този начин и на колела и елементи за аероплан. За себе си той оставя плана за електрически кабриолет – в своя гараж.

За да може една кола да има задоволително положителни характерности, тя би трябвало да се проектира за тъкмо избрана цел и тъкмо избран метод. И заради тази причина – е по-добре всичко да бъде проектирано особено за нея. Това е машина, която се състои от стоманено шаси и стъклопластова каросерия, която е планувано вместо стъклопласт в бъдеще – да бъде сменен с една нова технология – с дървесни частици, която е безусловно безвредна и е изцяло рециклируема. Смисълът е в това да се търсят нови технолигии, които са в действителност екологични , споделя той. 

Малка част от детайлите са взети от естествени коли, множеството – Мартин самичък е изработил за своя първообраз на кабриолет.

В началото смятах, че това ще е много по-евтино за планиране, споделя той. 

Най-важен, несъмнено, е моторът на ток. Един електрически мотор, в случай че е задоволително добре изработен, е доста допустимо животът на колата да завърши, а той да продължава да работи по същия метод, както когато е излязъл от завода, добавя майсторът.

 Електромобилът е основан от нулата. dariknews.bg

Не структурата обаче е най-сложното в електрическия кабриолет. Мартин Найденов показва и минусите - съхраняването на силата, която задвижва този мотор.

Разглеждано като мотор – това е машина с над 90% КПД, което е ужасно. Това нещо понижава излъчвания, чисто е. Това е машината, която движи света , безапелационен е той. 

В момента колата му е оборудвана с акумулатори, които се зареждат за към час в естествен електрически контакт. С него тя може да мине сред 50 и 70 километра, само че умерено колата е планувана да може да се постави батерия, с която да минава 300 километра. С този минимален комплект, който е подложен, колата изгаря до левче за тези 70 километра, освен това – дневна цена.

Мартин създава и няколко прототипа на електрически мотори, които да бъда сложени даже в аероплан.

Мнозина са почнали от гаражи и неугледни местенца. Не мисля, че средата, в която работиш, е нещо, което е обвързвано с качеството на продукта, който изработваш, споделя Мартин.
 Електромобилът е основан от нулата. dariknews.bg
Очакванията са напълно скоро електрическият кабриолет да попадне измежду приключените планове на Мартин Найденов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР