Шуменец на 15 години е задържан в полицейския арест след

...
Шуменец на 15 години е задържан в полицейския арест след
Коментари Харесай

15-годишен открадна кола и я катастрофира при опит да избяга от полицаи

Шуменец на 15 години е арестуван в полицейския арест след пътно произшествие в светофар, при опит да избегне полицейска инспекция с краден автомобил, откакто не спрял на стоппалка. Това оповестяват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Около 0.55 часа на 25 септември, на централния бул. "Славянски ", покрай пл. "Кристал " в Шумен, полицейски екип, който работил по сигурността на придвижването в града, подал сигнал със стоппалка на лидер на лек автомобил "Рено Лагуна " с шуменска регистрация. Водачът не спрял и ускорил скоростта.

Автомобилът бил последван от екип на пътната полиция. На кръстовище, на улиците "Станционна " и бул. "Мадара ", лидерът се блъснал в светофар. Той и пасажерът в автомобила напуснали местопроизшествието и се пробвали да се укрият, само че са открити от полицейския екип.

Изяснена е самоличността им. Водачът е 15-годишен шуменец, а спътничката му - 13-годишна от града. Двамата са прегледани в МБАЛ-Шумен, където е открито, че нямат травматични увреждания.

Момичето е предадено на родителите му, а момчето било арестувано за период до 24 часа в РУ-Шумен, откакто било изяснено, че автомобилът бил незаконно лишен часове по-рано от ул. "Петър Берон " в града. Кражбата е била декларирана от 56-годишната му собственичката.

След произшествието, с изключение на по автомобила, са нанесени вреди по светофарната уредба, по пътни знаци и железни защитни огради. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР