Шумен. Заплатите на всички кметове на населени места в община

...
Шумен. Заплатите на всички кметове на населени места в община
Коментари Харесай

Шумен: Заплатите на всички кметове на населени места в общината се увеличават с 20%

Шумен. Заплатите на всички кметове на обитаеми места в община Шумен се усилват с 20%, считано от 1 януари 2019 година Решение за това беше признато на днешното съвещание на Общинския съвет с 21 гласа „ за “, 2 „ срещу “ и 14 „ въздържал се “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . По този метод общинските съветници коригираха позволена диспропорционалност във връзка с главните месечни заплати на кметовете на другите категории обитаеми места, получена при гласуваното покачване на заплатите им на сесията през месец февруари. След нарастването с 20%, трудовите хонорари, които ще получават кметовете на обитаеми места в община Шумен са сред 670 лева и 1032 лева
По време на сесията общинските съветници също дадоха единодушие Иван Ламбов да оглави краткотрайно ВиК-Шумен. С 29 гласа „ за “, 1 „ въздържал се “ и 1 „ срещу “, съветниците взеха решение ръководителят на Икономическа комисия в Общинския съвет да заеме краткотрайно поста шеф на ВиК, в период до осъществяване на конкурс за длъжността. За на следващия ден е свикано Общо заседание на ВиК-Шумен, по искане на страната в лицето на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), само че защото към точката за избор на краткотраен шеф на водното сдружение до провеждането на конкурс няма посочено съответно име, съветниците излязоха с предложение това да бъде Иван Ламбов. Общинският консултант Васелин Пенчев изясни, че е дал своя вот с срещу не поради личността, препоръчана от Общинския съвет, а срещу цялата процедура и бутафория. „ Ние си играем някаква игра, която е меко казано комична, в случай че не беше трагична. Утре ще пристигна представителят на страната с едно пълномощие, ще предложи план за решение,който единствено той ще си поддържа явно и ще си избере шеф страната Проблемът е, че община Шумен стои острани на този развой “, съобщи Веселин Пенчев.
„ С това гласоподаване демонстрираме пред мажоритарния притежател - Министерство на регионалното развитие нашето предпочитание и воля тези проблеми да се вземат решение “, разяснява от своя страна ръководителят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев. „ Гласуването е значимо, тъй като даже и страната да има хипотетично като облик някаква друга концепция, ние декларирахме доверие към един наш сътрудник и по този метод му отваряме път към кандидатстване когато ще се организира законния конкурс за шеф на ВиК-Шумен “, съобщи общинският консултант проф. Добрин Добрев. Общинските съветници гласоподаваха още представителят на Община Шумен ще гласоподава „ за “ освобождение на сегашния шеф на ВиК-Шумен инж. Красимир Марков по отношение на подадената от него молба, дадоха единодушие министърът на районното развиване да подписа контракт с краткотрайно определения шеф, както и задължава краткотрайния шеф на ВиК, в след избора му, да издаде заповед за връщане на цената водата на равнището към 31 декември 2018 година.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР