Шумен. За втори път протестираха работещите в шуменския екарисаж, предаде

...
Шумен. За втори път протестираха работещите в шуменския екарисаж, предаде
Коментари Харесай

Шумен: Работещите в екарисажа в града протестираха срещу затварянето на предприятието

Шумен. За повторно стачкуваха работещите в шуменския екарисаж, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Те се събраха пред постройката на регионалната администрация. Протестиращите носеха плакати „ Не ни правете безработни съзнателно “, „ Неработещ екарисаж=Болести, болести и нечиста околна среда “, „ Кой работи за закриване на работни места в Шумен “, „ Г-н регионален шеф търсим поддръжката ви “ и други Собственикът Мирослав Александров уточни, че предприятието продължава да бъде непозволено затворено и митингите ще продължат до момента в който тази неправда не бъде поправена. Той не изключи митинг и в Брюксел. „ Ние не можем да работим, да осъществяваме доходи и надлежно да изплатим работни заплати. Считаме, че няма причина заради, която да бъдем затворени. От ОБДХ-Шумен получаваме безмълвен отвод да бъдем отворени. Доста от дълго време сме подали заявление за сформиране на комисия и отваряне на дружество, само че такава не се основава. Силно се надяваме регионалният шеф да ни разбере и да ни предложи скица за разрешаване на казуса “, съобщи Александров. Той уточни, че предприятието е покрило редица интернационалните стандарта за качество и сигурност, в това число по запазване на околна среда, за качество и сигурност на услугите.
„ Възможно ли е дружество, което е минало седем европейски комисии, което е покрило интернационалните стандарти по качество, всяка година се одитира и ревизира внезапно ОБДХ да реши, че то не дава отговор на някакви условия. Това не е допустимо, това е бухалка, това би трябвало да стане ясно и на регионалния шеф, на кмета, на министъра, на шефа на БАБХ. Всички би трябвало да схванат, че тук се играе по непочтен жесток метод “, разяснява Александров. Той бе безапелационен, че са изрядна страна и търпят несправедливо негативи. „ Отговаряме на всички условия, както по българското, по този начин и по европейското законодателство, забележките на ОБДХ не съществуват действително, имаме цялостното съображение да бъдем пуснати и да работим “, сподели още Александров. Той изясни, че в този момент стачкуват втората заповед на ОБДХ –Шумен от 4 май, която затвори екарисажа.
„ Делото заведено по заповедта на ОБДХ от април месец има отношение по изтриване на нашата регистрация. Протестирахме я в съда и той откри за належащо да се произнесе в наша изгода. Ние нямаме сега проблем с регистрацията. Тя е процесна, а щом е процесна, значи не е отнета. Имаме проблем с последно затваряне от 4 май. Начинът е един - основава се комисия от органа, който ни е затворил, прави се съответната инспекция и ни пускат “, сподели Александров. Той назова претекстовете в заповедта за прекъсване на екарисажа несериозни - в едно помещение има три паяжини, в друго има олющена мазилка, а в трето има обувки, които не са прибрани в долап. Заместник регионалният шеф Петко Шаренков одобри в кабинета си на диалог представители на компанията. „ Благодарим на Петко Шаренков. За нас е задоволително, че той деклалира, че ще ни помогне “, съобщи Александров. Заместник регионалният шеф от своя страна уточни, че разговорът е бил положителен и градивен. „ Към сегашния миг регионална администрация като институция няма пълномощия за интервенция в този проблем, който както разбирам към този момент е на правосъдна фаза. Нека оторизираните органи да си свършат работата. Всичко, което протестиращите желаят да доведат до знанието на регионалния шеф дано подават в писмен тип в деловодството “, сподели Шаренков.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР