Шумен. За три поредни дни експертите на РИОСВ – Шумен

...
Шумен. За три поредни дни експертите на РИОСВ – Шумен
Коментари Харесай

Шумен: Експерти на РИОСВ спасиха Алпийски бързолет, Домашна кукумявка и Бял щъркел

Шумен. За три следващи дни специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен избавиха Алпийски бързолет, Домашна кукумявка и Бял щъркел. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда . Алпийски бързолет беше открит от гражданин на Шумен наоколо до парк „ Студентски “ в града. Птичката, която е млад образец, е била физически слаба и по тази причина не е съумяла да излети. Експертите не са забелязали пострадвания.
Домашната кукумявка е предадена от гражданин на град Велики Преслав в общинската администрация в града, откъдето са я транспортирали до Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен. Младата птица е била без пострадвания, само че също физически слаба и не е могла да полети.
Белият щъркел е открит в село Иваново, община Върбица, в стопанския двор на частен парцел на гражданин от селото. Пернатото е възрастен образец с пострадване на главата над дясното око.
Птиците са за предпазени типове, включени в Приложение № 3 на Закона за биологичното многообразие. Изпратени са в Центъра за диви животни „ Зелени балкани “ в Стара Загора за развъждане и лекуване, а по-късно ще бъдат пуснати в естествена среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР