Шумен. За 12-та поредна година Сдружение Сияйна зора- Шумен организира

...
Шумен. За 12-та поредна година Сдружение Сияйна зора- Шумен организира
Коментари Харесай

Социални услуги от Община Велико Търново участваха в XII Национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди”

Шумен. За 12-та поредна година Сдружение „ Сияйна зора ”- Шумен провежда Национален конкурс за креативен изяви на хора с ментални увреждания под мотото „ Неоткрити, красиви очаквания ”. Това оповестиха от Община Велико Търново . И тази година в интервала 10-13 септември 2019 година на откритата сцена в Приморско, присъединяване в състезанието за 8-ми следващ път взеха консуматори от Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост „ Св. Йоан Търновски “– с. Пчелище, а дебют със своето присъединяване направиха потребителите от Защитено жилище за лица с умствена назадничавост 1 и 2 гр. Дебелец.
Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост „ Св. Йоан Търновски “ – с. Пчелище, с началник Ели Апостолова се показаха с нова конкурсна стратегия под наслов „ България от епохи за епохи ”, с два групови танца – по песента „ Хубава си, моя горо ” и „ Я кажи ми, облаче ле бяло ” и едно самостоятелно осъществяване на песента „ Кой уши байряка ”. За своето завладяващо публиката показване, участниците в програмата завоюваха общо 6 награди: Грамота за „ Впечатляваща визия и театрално наличие ” на Галя Денева за осъществяване на песента „ Кой уши байряка ”; грамота за групово осъществяване „ Впечатляваща визия и театрално наличие ” за танц по песента „ Хубава си, моя горо ”; 3-то място за най-хубава цялостна програма; приз на Стела Илиева за най-всеотдаен началник в авансцена; Приз „ Светло сърце ” на съдружие „ Сияйна зора ” за екип.
За първа година в конкурсната стратегия вземат участие и потребителите от Защитено жилище за лица с умствена назадничавост 1 и 2 гр. Дебелец, с осъществяването си на две национални хора „ Камбер ” и „ Арканул “ и акапелно осъществяване на песента „ Македонско девойче ”. Дебютното им показване донесе справедливо премия „ Криле на фантазиите “ в категория творчество, Групова премия „ Дебют “ и самостоятелна премия на М. Митова за впечатляваща визия, театрално наличие и самостоятелно осъществяване.
Специална премия „ Светло сърце “ журито връчи на ръководителя на Защитено жилище за лица с умствена назадничавост 1 и 2, гр. Дебелец госпожа Валентина Иванова за автентичност при основаване на театрална среда за художествена стратегия за хора с ментални увреждания.
На Защитено жилище за лица с умствена назадничавост 1 и 2 гр. Дебелец бе присъдено и звание ЛАУРЕАT и орден за запазване обичайна просвета и чудесно показване „ Атлиманска огърлица ”2019г.
Най-голямата премия за представянето на двете обществени услуги от Община Велико Търново бяха бурните овации, които изрично предложиха осъществяванията на участниците с Наградата на публиката.
Участието на разнообразни обществени услуги в състезанието сподели за следващ път, че новаторските и ексцентрични подходи и способи при работа с лицата с интелектуален недостиг дават опция за акцент върху гениите и фокус върху уменията им. В поддръжка на участниците, при представянето и оформяне на програмата съществена роля и принос имат екипите работещи в съответната услуга.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР