Шумен. Възможностите за финансиране от Фонд Условия на труд“ на

...
Шумен. Възможностите за финансиране от Фонд Условия на труд“ на
Коментари Харесай

Шумен: Възможностите за финансиране от Фонд „Условия на труд“ бяха представени в града

Шумен. Възможностите за финансиране от Фонд „ Условия на труд “ на Министерството на труда и обществената политика бяха показани в Шумен. На съвещание на Областния съвет по условия на труд, управлявано от Ширин Вели, заместител регионален шеф, шефът на фонда инж. Виолета Добрева резентира активността му и опциите за финансиране на предприятия за възстановяване на изискванията на труд от страна фонда., съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен
„ Добрите и безвредни условия на труд са добър бизнес, а обезпечаването на положителни условия на труд изисква финансов запас. Отпускат се до 30% за съфинансиране към предприятия от всички стопански действия, без значение от числеността на личния състав “, изясни инж. Добрева. Сред допустимите действия за реорганизация или рационализация на съществуващи работни пространства, реорганизация или обезопасяване на съществуващо работно съоръжение, създаване, реорганизация или рационализация на системи и съоръжения за възстановяване и поддържане на работната среда, възстановяване на санитарно-битовите условия и други планове за възстановяване на изискванията на труд, които не са директно свързани с работно съоръжение. Максималният размер на средствата, които могат да се провиснал за едно дружество, без значение от икономическата активност или размера му, е до 100 000 лева без Данък добавена стойност.
„ Могат да канддиатстват всички юридически и физически лица,, които имат наети служащи по трудови правни отношения. Подкрепата е ориентирана към правилните работодатели - не би трябвало да имат отговорности към Национална агенция за приходите, влезнали в действие наказателни постановления от Главна ревизия по труда, както и да нямат нарушавания към малолетните лица “, посочи инж. Добрева. Тя уточни, че представянето на Фонд „ Условия на труд “ в Шумен има за цел повече предприятия да се възползват от опциите му. „ Анализирайки структурата на Шуменска област дребен е броят на предприятията, участващи с планове за финансиране от фонда. Има интерес, само че може да аплайват и още предприятия “, разяснява инж. Добрева. Досега три шуменски компании са кандидатствали с планове за финансиране от Фонд „ Условия на труд “.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР