Шумен. Три обвинения са повдигнати на 33-годишния мъж, изработвал фалшиви

...
Шумен. Три обвинения са повдигнати на 33-годишния мъж, изработвал фалшиви
Коментари Харесай

Емилия Янчева, Районна прокуратура-Шумен: Три обвинения са повдигнати на 33-годишния мъж, изработвал фалшиви лични документи, най-тежкото е наказуемо с лишаване от свобода до 10 г.

Шумен. Три обвинявания са повдигнати на 33-годишния мъж, изработвал подправени персонални документи и паспорти, най-тежкото от които е наказуемо с отнемане от независимост до 10 години. Това заяви по време на конференция Емилия Янчева от Районна прокуратура-Шумен във връзка пресечената противозаконна активност, обвързвана с правене на неистинен документи за идентичност в Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . „ Това е за осъществено закононарушение по член 308 алинея 3 от Наказателен кодекс - за това, че с користна цел е изготвял документи, които са публични, само че неистинен, и на които е предаден тип, че са направени от българската страна, а не са. Второто обвиняване е за държане на марихуана, третото - за това, че е държал и укривал голям брой материали и техника, които са били предопределени и са послужили обратно във времето за правене на подправените публични документи. Предстои Шуменска районна прокуратура да внесе искане в Окръжен съд-Шумен за установяване на най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, съобщи прокурор Янчева.
48-годишният мъж, на който 33-годишния В. П. предал паспортите на паркинга на бензиностанция в Шумен, е освободен. „ За него на този стадий са събрани доказателства, че не е участник в схемата, в смисъл на съзнателно подпомагане на лицето, изготвило неистинските документи, а е очевидец на неговите дейности и се е оказал на това място, доколкото е негов прочут, разпитан е пред очевидец и пред арбитър. В момента в делото са неговите показания, които поддържат тази теза, по тази причина е и очевидец “, уточни прокурор Янчева.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР