Шумен. Текущи промени по разхода на бюджета на Община Шумен

...
Шумен. Текущи промени по разхода на бюджета на Община Шумен
Коментари Харесай

Шумен: Текущи промени по разхода на бюджета на Общината ще бъдат разгледани на сесията на 26 април

Шумен. Текущи промени по разхода на бюджета на Община Шумен ще бъдат прегледани на сесията на 26 април. Това стана ясно на днешния Консултативен съвет, на който беше координиран дневен ред от 39 точки за съвещанието на Общинския съвет, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . „ Предлаганите промени са уравновесени, става въпрос за прекачване на 250 000 лева от перо в перо. Измина съвсем една трета от годината, обикновено е, с цел да не се стопират ремонтни или други действия да се извършат промени към пера където фактически потребният резултат ще бъде по-голям “, разяснява проф. Борислав Беджев, ръководител на Общинския съвет. Ще бъде разисквано и предложение за трансформиране на част от целевата дотация за финансови разноски в целеви трансфер за финансиране на разноските за наложителен настоящ ремонт на сектори от общинската пътна мрежа. Касае се за сектор сред Шумен и Царев брод.
„ Средствата са заложени в бюджета на общината за тази година, тук става дума за преразпределение сред пера от бюджета, с цел да се отговори най-точно на това, което екипите са установили на място като изумени сектори от общинската пътна мрежа “, съобщи проф. Беджев. На сесията ще бъде прегледана и Програма за поощряване и поддръжка на дребния бизнес в община Шумен за интервала 2018-2020 година. Тя е планувана в размер на 1 млн.лв. Проектът е на Търговско-промишлената палата в Шумен, а плануваният дял за общината е 139 000 лева Проф. Беджев уточни, че задачата на Програмата е да сътвори предпоставки за осъществяване на планове на територията на общината, като за всеки съответен случай да има решение на Общинския съвет. „ Програмата ще поддържа готовността на бизнеса и ще бъде насочена към младежите, към повишение на техните пълномощия в региона на предприемачеството, финансовият ангажимент на общината ще считаме като показателен, целесъобразен, само че не и наложителен “, съобщи проф. Беджев.
Предоставяне чартърен посредством търг на обособени елементи от новоизграждащата се спортна зала „ Арена Шумен “ планува друга точка от дневния ред на сесията. Проф. Беджев уточни, че желанието на общинската администрация е разноските за поддръжката на оборудването да не товарят общинския бюджет, а да бъдат акумулирани въз основата на форма на партньорство и взаимоотношение с бизнеса. Общинските съветници ще би трябвало да одобряват доклада за касовото осъществяване на бюджета на община Шумен към 31 декември 2017 година. То е в размер на повече от 71 млн.лв, което е растеж с 30% по отношение на 2016 година, означи проф. Беджев. Очаква се да бъдат одобрени носителите на „ Наградата на Шумен “ за изкуство и просвета, както и за обучение и просвета за 2017 година, както и да бъдат утвърдени предложенията за почитане на Ваньо Георгиев с почетно звание „ Носител на златната значка на град Шумен “ и проф. Христо Трендафилов със званието „ Почетен жител на Шумен “. Сесията ще се организира от 09.00 часа на 26 април в зала 363 в постройката на общината.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР